Nastavljeni radovi na obilaznici - gradi se kružna raskrsnica u Prvomajskoj ulici i spajaju dovršene deonice

Nastavljeni su dugoočekivani radovi na obilaznici oko Zrenjanina - delu kroz gradnulički atar - gde je do konačnog završetka preostalo da se izgradi kružna raskrsnica na ukrštanju trase obilaznice sa Prvomajskom ulicom i spoje dve do sada završene deonice, na međusobnom rastojanju od 480 metara. 
 
Nakon što je rešen tehnički problem koji je usporio radove - adaptacija visokonaponskog dalekovoda iznad trase - putari su nastavili svoj deo posla, kako bi priveli nameni deonicu obilaznice čijim će završetkom veći deo tranzitnog saobraćaja moći da se izmesti sa gradskih ulica. Na terenu su radnici i mehanizacija preduzeća “Vojvodinaput - Bačkaput” iz Novog Sada, angažovani od strane investitora, JP “Putevi Srbije”, koji su juče i danas obeležavali poziciju buduće kružne raskrsnice i obavljali zemljane radove u tom delu. 
 
 
 
 
Puštanjem u saobraćaj deonice duge 3,7 kilometara vozila u tranzitu više neće saobraćati kroz ulice u mesnim zajednicama “Gradnulica” i “Šumica”, kao ni preko mosta u Principovoj. Značaj dela obilaznice kroz Gradnulicu ogleda se i u otvaranju potpuno novog ulaza/izlaza u grad i iz njega - sa kružne raskrsnice na završetku Prvomajske ulice - gde će biti moguće i formiranje nove poslovne zone. Nekoliko poslovnih objekata na tom potezu već je podignuto ili je u fazi gradnje. 
 
 
 
 
Na ovom delu obilaznice podignut je i najskuplji objekat na celokupnoj trasi - most preko Begeja - i to je prvi novi most sagrađen u Zrenjaninu nakon tri decenije. 
 
Uporedo sa završetkom trase između Mihajlovačkog i Temišvarskog druma, u pripremi je i dokumentacija za radove na poslednjoj deonici, dužine 3,6 kilometara, do industrijske zone “Jugoistok”. Na toj deonici predviđena je izgradnja kružne raskrsnice na putu za Lazarevo/Sečanj/Vršac, kao i izgradnja nadvožnjaka preko železničke pruge i prepusta preko Aleksandrovačkog kanala. Završen je postupak eksproprijacije i Grad Zrenjanin čini napore da, u saradnji s Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i JP “Putevi Srbije”, obezbedi sredstva, kompletira obilaznicu u punoj dužini od 14,5 kilometara i reši sve prisutniji problem tranzitnog saobraćaja kroz grad.     
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6524/obilaznica_nastavak_radova_0.jpg