Popločavanje trotoara pored zgrade “Lesnine” ulazi u završnu fazu, danas počela sadnja drvoreda - ulica dobija potpuno novi izgled

Radovi na popločavanju široke pešačke staze u Ulici Koče Kolarova (Marka Oreškovića), uz zgradu poznatu kao “Lesnina”, ulaze u završnu fazu i očekuje se da u potpunosti budu završeni u narednih nekoliko dana. Danas su radnici zrenjaninskog JKP “Čistoća i zelenilo” počeli i sadnju drvoreda, u posebno pripremljenim lejama, obezbeđenim betonskim cevima, kako korenov sistem drveća ne bi direktno ugrožavao pločnik. 
 
 
 
 
Kako je uoči radova najavljeno, ulica će dobiti drvored srebrnolisnog javora, u dužini od 200 metara i sa većim brojem sadnica nego što ih je bilo do sada. Pločnik će oko svake sadnice biti izveden u drugoj boji behatona, crvenoj, a utisak će dodatno pojačati i ukrasni crveni malč, koji će prekrivati zemljane površine. Prvobitno planirana za jesen, odlučeno je da se sadnja, zbog povoljnih vremenskih uslova, obavi već u prolećnom vegetativnom periodu, tako da će trotoar već za nekoliko dana dobiti konačnu formu. 
 
 
 
 
Dosadašnja neravna i dotrajala asfaltna staza, koja je zadavala probleme prilikom kretanja, u potpunosti je uklonjena. Posebno su rešeni i bočni ulazi u zgradu, ti prostori takođe su popločani i s trotoarom čine jedinstvenu celinu, i vizuelnu i funkcionalnu. Radove na rekonstrukciji trotoara i popločavanju behatonom izvodi zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”.    
 
Zgrada u Koče Kolarova, s kućnim brojevima od 54-68, poznatija kao “Lesnina”, predstavlja kuriozitet u gradu, jer se radi o najdužoj stambenoj zgradi u Zrenjaninu. Izgrađena je 1966. godine, dužine je 170, a širine 14,5 metara. Po izgradnji, u prizemlju i na četiri sprata imala je 173 stana, a danas su celom njenom dužinom poslovni i trgovinski prostori. Samim tim, trotoar ispred nje predstavlja izuzetno frekventno mesto i jednu od glavnih pešačkih komunikacija u okviru naselja “Dositej Obradović”, na teritoriji istoimene mesne zajednice. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6508/lesnina_sadnja_0.jpg