Problem zagušenja saobraćaja na raskrsnici ulica Obilićeve i Obale Sonje Marinković rešava se semaforima, potpisana još dva ugovora

Gradu Zrenjaninu odobrena su sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za realizaciju radova na osnovu projekta: tehnička dokumentacija za građevinsku dozvolu “Projekat izgradnje svetlosne signalizacije na raskrsnici Obala Sonje Marinković i Obilićeve u Zrenjaninu”, po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2022. godini. 

Istovremeno, na osnovu drugog ugovora, takođe potpisanog 8. aprila u Novom Sadu, Gradu Zrenjaninu odobreno je dodatnih 3.572.300 dinara za “Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na državnim putevima koji prolaze kroz naseljena mesta Grada Zrenjanina”. U pitanju su ugovori koji se direktno tiču rekonstrukcije raskrsnice ulica Obala Sonje Marinković i Obilićeve, s ciljem da se otklone zagušenja u saobraćaju na toj lokaciji, koja su naročito izražena u tzv. “špicevima”. 
 

Podsećamo i da su krajem 2020. godine Gradu Zrenjaninu odobrena sredstva za izradu idejnog rešenja, projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izvođenje radova, na osnovu kog je odabrana varijanta izgradnje svetlosne signalizacije - semafora, kao najpovoljnija i tehnički izvodljiva. Očekuje se pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova i u skladu s tom dinamikom, realizacija projekta na terenu.
 

Gradonačelnik Simo Salapura istakao je ovim povodom da će Grad Zrenjanin rešiti problem saobraćaja na pomenutoj raskrsnici, praktično, isključivo sredstvima Pokrajine.
“Nakon izgradnje kružne raskrsnice kod benzinske stanice “Avala”, gde je saobraćaj postao bezbedniji i protočniji, problem se pojavio kod prve naredne raskrsnice prema centru grada. Zbog sve veće frekvencije saobraćaja, ali i izgradnje novih stambenih objekata u Obilićevoj i Petefijevoj ulici, pristupili smo rešavanju ove raskrsnice, a pri tome i uštedeli budžetska sredstva Grada Zrenjanina. To je samo jedan u nizu projekata u oblasti komunalne infrastrukture koji realizujemo ove godine širom grada i naših naseljenih mesta”, kazao je gradonačelnik. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6511/raskrsnica_avala_0.jpg