Sedmi dečji festival “Uskršnje jaje” biće održan sutra na Trgu slobode

Sedmi dečji festival „Uskršnje jaje“, koje organizuje udruženje „Vratimo deci radost u pokretu”, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i uz pomoć mnogobrojnih sponzora među kojima je i kompanija "Gomex", biće održan sutra, u subotu 23. aprila, na Trgu slobode.
 
Manifestacija je osmišljena tako da obraduje i animira decu i da ih, barem tog dana, odvoji od računara i mobilnih telefona.
 
Kako je najavljeno, od 11 do 15 časova, deca će imati priliku da se takmiče u različitim sportskim disciplinama (i to uz podršku poznatih zrenjaninskih sportista), moći će da učestvuju u likovnim i kreativnim radionicama, da posete uskršnji vašar…
 
 
Očekuje se da bude postavljen jedan teren za takmičenje dece mlađeg uzrasta i još jedan namenjen takmičenju starije dece. Neke od najavljenih disciplina su: pronađi šargarepu, lov na jaja, skakanje u džakovima, nošenje jajeta u kašici i nadvlačenje kanapa, a pomenuti sadržaji će biti propraćeni izložbom radova sa likovnog konkursa. 
 
Biće tu i uskršnje gnezdo (igralište za decu napravljeno od slame), uskršnje drvo želja, dečji uskršnji vašar gde će mali prodavci izlagati svoje rukotvorine, kao i uskršnja zekina kućica i dvorište ukrašeno prazničnim motivima.

Za zabavu u dvorištu kućice biće zadužen zeka, maskota festivala. Deca će moći da posete i „Ulicu leptira“ i „Uskršnju kafanicu“. Decu očekuju brojna iznenađenja, a svako dete koje učestvuje dobiće neki poklon pažnje.
 
Na osnovu posećenosti festivala prethodnih godina, organizatori procenjuju da će manifestaciji prisustvovati oko 2.000 dece i isto toliko odraslih. 
 
U slučaju lošeg vremena, festival će biti održan u hali sportova "Zvonimir Zvonko Vujin".
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6527/uskrsnje_jaje_00.jpg