Gradonačelnik posetio Dane košarke KK „Proleter“ – bogata istorija i tradicija košarke u našem gradu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas manifestaciji „Dani košarke“ KK „Proleter“ u Kristralnoj dvorani i tom prilikom trenerima svih selekcija uručio 80 košarkaških lopti.

 

 

Manifestaciji je prisistvovao i Dejan Davidovac košarkaš „Crvene zvezde“ i reprezentativac Srbije.
Gradonačelnik Salapura je ukazao da je istorija i tradicija košarke u Zrenjaninu bogata i slavna.

 

 

- Sadašnjost vidimo ovde, više od dve stotine devojčica i dečaka na terenu Kristalne dvorane, sa svojim trenerima, stručnim timom Košarkaškog kluba „Proleter“, a o budućnosti tek treba da pričamo, da vidimo kako i na koji način da integrišemo sve košarkaške radnike, sve košarkaške klubove u Zrenjaninu kako bismo na neki način valorizovali ono što ovde imamo,  a imamo dobru infrastrukturu, tradiciju i masovnost – rekao je gradonačelnik Salapura i ukazao da je sada na Gradu i na košarkaškim poslenicima da taj sport još više unaprede.

 

 

Gradonačelnik Salapura je izrazio nadu da će ova manifestacija, koja se održava na inicijativu KK „Proleter“ i košarkaških radnika, postati tradicionalna.
- Važno je da mladima predstavimo šta je to košarka, nove tendencije u razvoju košarkaškog sporta, ali, naravno i da se promoviše zrenjaninska košarka i svi njeni resursi koji su i te kako bogati i prepoznatljivi na nivou cele Srbije – rekao je još gradonačelnik.

 

 

Bojan Davidovac, sportski direktor KK „Proleter“ kazao je da su „Dani košarke“ pravo predstavljanje tog košarkaškog kluba, tačnije mlađih selekcija.
- Danas je ovde dve stotine klinaca, dečaka i devojčica svih generacija, to su deca od pet godina, pa do najstarijih. Izuzetno mi je drago što nas je danas posetio gradonačelnik i uverio se u pravu sliku kluba, da vidi da se ovde ozbiljno radi i da imamo u pogonu mladu decu, da radimo na tome najviše i da želimo da im pružimo najbolje što možemo – rekao je Davidovac.

 

 

Zahvalio se i na donaciji gradonačelnika rekavši da je to izuzetno lep gest budući da im je sada, na početku, teško da kupe sve što im je potrebno.
- Do pre dve godine niko nije znao gde se nalazi „Proleter“, kada je reč o mlađim selekcijama. Bilo je svega osamdesetoro dece u klubu, a sada ih je dve stotine četrdeset, nažalost, sva ta deca nisu danas ovde. Sa njima radi osam trenera, konstantno angažujemo nove ljude, mlade trenere i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati i prvotimce, kao što ih imamo i sad, da će klub stati na noge i da ćemo osvetlati obraz svima – rekao je Bojan Davidovac.              
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6578/dan_kosarke_00.jpg