Gradonačelnik sa saradnicima uručio još pedeset auto - sedišta za bebe rođene početkom ove godine, dodeljeno 100 sedišta više u odnosu na prethodnu godinu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa pomoćnicom Snežanom Vučurević i zamenikom Sašom Santovcem, uručio je danas još pedeset auto - sedišta za bebe rođene početkom ove godine. 

 

 

Pozrdavljajući roditelje i njihove bebe gradonačelnik je podsetio da je i ove godine nastavljena tradicionalna akcija koju Grad Zrenjanin sprovodi od 2014. godine u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

- Ove godine podelili smo sto sedišta više u odnosu na prošlu godinu i to nije samo podrška pronatalitetne politike u našem gradu, već i veoma bitno sa aspekta bezbednosti u saobraćaju - rekao je on.

 

 

Kada je u pitanju podrška pronatalitetnoj politici i deci u našem gradu, gradonačelnik je istakao da postoji i čitav dijapazon mera koji se tiče izdvajanja iz gradskog budžeta za stipendiranje naših đaka i studenata, kao i za razne vrste podrške kada je reč o stručnim skupovima i konferencijama, takođe, za naše najmlađe - đake prvake Grad obezbeđuje besplatne školske torbe sa odgovarajućim priborom, a ove godine po prvi put za prvake i besplatne udžbenike. 

 

 

Gradonačelnik Salapura zahvalio se svima koji se se danas odazvali pozivu i požeo im dobro zdravlje i bezbednu vožnju u sedištima koje je za njih obezbedio Grad Zrenjanin.  

 

 

Da podsetimo, sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta ove godine, početkom aprila drugih pedeset i za razliku od prethodnih, Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto-sedišta koja su dodeljena u nekoliko navrata, a to je gotovo za 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu kada je podeljeno ukupno 65 sedišta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6567/AUTO_SEDISTA_MAJ_2022_00.jpg