MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biće održan u nedelju, 29. maja, više ulica zatvara se za saobraćaj

MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biće održan u nedelju, 29. maja, u organizaciji Sportskog udruženja “Maraton tim” Zrenjanin, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Gradskoj kući.
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da je to još jedan od dokaza da naš grad jeste grad sporta.
- Dobili smo titulu Evropskog grada sporta 2021. godine, a svim ovim aktivnostima pokazujemo da je tu titulu grad potpuno zaslužio. Organizacija SOŠOV, održanog u našem gradu, dobila je sve pohvale, kao i sednica Olimpijskog komiteta Srbije, mnoga sportska dešavanja su prisutna, a među njima sada i Zrenjaninski maraton - rekao je Santovac.
 
 
Zamenik je pozvao sugrađane da dođu i učestvuju u maratonu, posebno u Trci zadovoljstva, koja predstavlja priliku ne samo za trčanje, već i druženje.
- Naravno da sa ovim maratonom koji će se održati u Zrenjaninu stavljamo još jednu crtu o tome da smo grad sporta i da se posle Beograda i Novog Sada i u  Zrenjaninu trči trka maratona u punoj dužini, što je pokazatelj da Zrenjanin ide napred, i da u svakom trenutku pokušava da podigne lestvicu i pokaže da je i organizaciono sposoban da organizuje najzahtevnije događaje - rekao je Santovac, zahvalivši svima koji su uzeli učešće u organizaciji ovako značajnog sportskog događaja u našem gradu.
 
 
Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, zahvalila je “Maraton timu” koji je, kako je navela, pružio nesebičnu pomoć u organizaciji 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine.
- Takođe bih pozvala sve naše sugrađane, i one koji će trčati, ali i one koji neće, da budu na ulicama našeg grada i da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku manifestaciju, za koju je do sada prijavljeno oko 700 učesnika iz šest zemalja. Organizatorima želim lepo vreme i sreću u samoj organizaciji, a mi smo tu da vas podržimo - rekla je ona.
 
Vladimir Stanar, član organizacionog odbora, rekao je da će MaxBet 2. Zrenjaninski maraton biti otvoren u nedelju u 9 časova na Trgu slobode, kada će startovati i glavna trka od 42 kilometra.
- Startovaće i osobe sa invaliditetom, za koje smo prošle godine posebno prilagodili stazu, u 10 časova, izuzetno zanimljiva će biti i Trka sa osmehom za najmlađe, a organizujemo i Trku zadovoljstva na 7 kilometara, kao i štafetnu trku i polumaraton. Oko 15 časova biće održano proglašenje pobednika u svim kategorijama - naveo je Stanar.
 
 
Srđan Neškovski, iz udruženja “Maraton tim” Zrenjanin, rekao je da je staza koncipirana tako da ne zatvara naselja kolektivnog stanovanja i da će građani nesmetano moći da se kreću.
- Staza prolazi kroz “Malu Ameriku”, centar grada, zatim do “Lesnine”, kroz Ulicu Koče Kolarova i završava u centru, tako da ostali delovi u kojima su pretežno zgrade kolektivnog stanovanja neće biti zatvarane. Važno je i to da je staza bezbedna za trkače, biće tu policijske i medicinske službe i obezbeđenje - rekao je on, zahvalio svim građanima u delovima grada kroz koje prolazi trasa na razumevanju i pozvao ih da izađu iz svojih domova i pozdrave trkače. 
 
Stanar je još rekao da su prijave otvorene i da se zainteresovani još mogu prijaviti.
- Obezbedili smo kasne prijave, što podrazumeva startni broj sa merenjem vremena i medalju - rekao je Stanar i zahvalio gradu Zrenjaninu koji je podržao organizaciju Zrenjaninskog maratona. 
 

Ulice na trasi maratona se zatvaraju u 8.00 časova i biće zatvorene najkasnije do 15.00 časova. U pitanju su sledeće ulice: Trg slobode, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Dr Slavka Županskog (Narodnog fronta), Subotićeva, Kej 2. oktobra, Gundulićeva, Stevice Jovanovića, Đorđa Stratimirovića, Jovana Popovića, Narodne omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Jug Bogdana, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, i potom ponovo Zmaj Jovina, Narodne omladine, Subotićeva i Trg slobode, gde je i cilj trke. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6572/Press_2_ZR_maraton_0.jpg