Održan tradicionalni ples 1200 zrenjaninskih maturanata - Trg slobode ispunjen mladošću, osmesima i muzikom

Čuveni kadril, uz zvuke operete “Slepi miš” Johana Štrausa, otplesalo je danas 1200 zrenjaninskih maturanata, u tradicionalnoj manifestaciji održanoj na centralnom gradskom trgu. Ove godine ponovo u bojama državne zastave i s obeležjima grada Zrenjanina - crvenim i belim majicama i s plavim kišobranima - učenici završnih razreda svih devet gradskih srednjih škola simbolično su obeležili završetak školovanja i stupanje u novo životno doba. 
 
 
 
 
Osim velikog broja maturanata, na Trgu slobode okupio se i velik broj njihovih roditelja, rodbine, profesora, prijatelja, ali i građana Zrenjanina koje je taj značajan i zanimljiv događaj privukao. 
 
Manifestaciju je, kao i svih ranijih godina, podržao Grad Zrenjanin, u čije se ime maturantima obratio i ples otvorio gradonačelnik Simo Salapura. Uz konstataciju da sa Trga slobode šaljemo najlepšu sliku u svet, sliku naše mladosti i budućnosti našeg grada i naše zemlje, gradonačelnik je uputio maturantima najlepše želje za period koji je pred njima. 
 
 
 

- Želim vam svima da upišete željene fakultete, ko ne upisuje fakultet da nađe posao, želim vam da se lično i profesionalno ostvarite u našem gradu, vašem gradu, u Zrenjaninu, a mi ćemo se potruditi da takve uslove obezbedimo. Iza vas je značajan period života, nije mala stvar završiti školovanje, iza vas su najlepši dani, a pred vama novi izazovi. Želim vam, pre svega, dobro zdravlje i da u tim izazovima, u vašim ciljevima i željama, budete istrajni i hrabri - poručio je gradonačelnik maturantima.    
 
 
 
 
Zrenjanin se prvi put u ovu manifestaciju evropskih razmera - “European quadrille dance festival” - uključio 2007. godine i od tada svake godine više od hiljadu učesnika, istovremeno kad i njihovi vršnjaci u brojnim drugim gradovima, pleše krajem meseca maja, tačno u podne. 
 
Koordinator plesa u Zrenjaninu i ovoga puta bila je Nikoleta Vidaković, koja učestvuje u organizaciji manifestacije od samih početaka. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6577/PLES_MATURANATA_2022_0.jpg