Otvaranje kupališne sezone na “Peskari” u sredu u podne, dešavanja će biti i na izletištu “Tisa”

Povodom otvaranja kupališne sezone na gradskom kupalištu “Peskara” i dešavanjima na izletištu “Tisa”, kod žabaljskog mosta, danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, Ilija Mandić, predstavnik JP “Gradska stambena agencija”, Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina, kao i predsednik Motonautičkog kluba MOTOJET Aleksandar Krevešić.
 
Direktor Ljubotina je najavio da će sezona na “Peskari” zvanično biti otvorena u sredu, 1. juna u 12 časova.
- Svake godine se na tom kupalištu okupi nekoliko hiljada ljudi tokom vikenda, a mi kao organizatori dešavanja, pripremili smo lep program - rekao je on i naveo da će već u sredu posetioci moći da uživaju u avioakrobacijama sa akrobatskim nastupom, kao i u nastupu KUD-a “Đerđef”.
 
Rekao je i da će na izletištu “Tisa”, gde se okupljaju ljubitelji reke, 11. i 12. juna biti organizovana Školica skutera na vodi “Akvabajk”.  
 
Kazao je da će tokom leta u našem gradu biti organizovan i niz manifestacija kao što su “Banatska bajka”, sa preko sedamdeset programa, “Korzo fest”, ali i tradicionalni “Dani piva” od 9. do 14. avgusta.
 
 
 
 
Govoreći o početku kupališne sezone na “Peskari”, Ilija Mandić je podsetio da je “Gradskoj stambenoj agenciji” od 2017. godine povereno upravljanje nad tim kupalištem i da se u tom preduzeću trude da svake godine poboljšaju kvalitet i sadržaj usluga, a sve u skladu sa potrebama posetilaca.
- Ništa od toga ne bismo uspeli bez odlične saradnje sa Gradskom upravom i drugim javnim komunalnim preduzećima. Konkretno, sa JKP “Čistoća i zelenilo” uređeno je kupalište, košena je trava, farbane su terase i svi objekti spremni su za početak sezone. Putem javnog oglasa svi objekti su izdati i mi očekujemo dobru sezonu - kazao je Mandić.
 
U prethodnom periodu, rekao je, u saradnji sa Gradom Zrenjaninu, vodilo se računa i o bezbednosti posetilaca, pa su postavljeni ležeći policajci na prilazu kupalištu i obezbeđen je parking na parceli koju je otkupio grad.
 
O gradskim manifestacijama planiranim za predstojeće leto, govorio je direktor Marinković.
- Kada govorimo o manifestaciji “Banatska bajka” ona će biti organizovana po šesti put, a otvaranje je 11. juna u 20 časova, u Gradskoj bašti, i trajaće do prvog septembra, biće dosta koncerata i programa za sve generacije, filmova, multimedijskih programa - rekao je on.
 
Naveo je da će Kulturni centar tokom leta organizovati i rok scenu na kojoj će svake subote biti održavani koncerti rok bendova.  
 
 
 
 
Aleksandar Krevešić kazao je da se škola motonautike vraća u naš grad posle dve godine. 
- Tradicionalno je to bilo na kupalištu “Peskara” ali smo došli na ideju da promenimo lokaciju, a suština manifestacije je da taj sport približimo deci koja će biti u prilici da sa instruktorima voze skutere i nauče osnovna pravila motonautike, pre svega, u cilju poboljšanja bezbednosti. Manifestacija će trajati od 13 do 17 časova i biće namenjena dobrim sportistima i učenicima i očekujemo da će za ta dva dana kroz školicu proći oko stotinak dece - rekao je Krevešić.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6581/Peskara_dron_062020_0.jpg