Počeli radovi u zoni Žitnog trga, prilaz trgu onemogućen iz dva pravca, oprez za učesnike u saobraćaju

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da danas, 11. maja, počinju radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 13, na deonici Zrenjanin – Ečka, u zoni raskrsnice ulica Žitni trg, Nikole Pašića i Đurđa Smederevca. 
 
Za vreme izvođenja radova na ovoj raskrsnici, saobraćaj će se na pravcu Bulevar Milutina Milankovića i Nikole Pašića odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, dok će pristup iz ulica Đurđa Smederevca i kretanje kroz Žitni trg biti onemogućeno.
 
 
 
To, praktično, znači da vozila koja dolaze na Žitni trg iz ulice Koče Kolarova ne mogu skretati desno, već samo levo, ka Ulici vojvode Bojovića, ili produžiti ka parkingu Žitni trg. Takođe, vozila iz smera Ulice vojvode Bojovića mogu saobraćati do skretanja u Ulicu Koče Kolarova ili ka parkingu. 
 
Vozila koja se kreću “magistralom” iz smera mosta kod Policijske uprave, mogu nastaviti isključivo pravo, ka Ulici Nikole Pašića, a iz Ulice Nikole Pašića takođe samo pravo, ka raskrsnici sa ulicama Miletićevom i Bulevarom Milutina Milankovića. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
 
 
Zbog očekivanih gužvi i mogućih zastoja u saobraćaju, preporučuje se učesnicima u saobraćaju da koriste alternativne pravce kretanja.
 
Radove izvodi preduzeće "Štrabag" Beograd, a planirano trajanje izvođenja radova je 25 dana.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6552/Radovi_Zitni_trg_11-05-2022__0_.jpg