Promovisana Junior NBA liga Srbije u Zrenjaninu - pet ekipa, iz pet škola, nadmeće se po uzoru na najjaču košarkašku ligu sveta

Utakmicama prvog kola Plave lige, Divizije “Jugoistok”, odigranim na otvorenom košarkaškom terenu OŠ “Dositej Obradović” u Zrenjaninu, promovisana je Junior NBA liga Srbije. U ovom takmičenju prvi put učestvuje i pet ekipa iz našeg grada, koje su, po ugledu na najveće svetsko košarkaško ligaško takmičenje, dobile imena po klubovima iz NBA lige i nastupaće u njihovim dresovima.
 
 
 
 
Tako su se, u prvom kolu, sastale ekipe Majami Hit / OŠ “Dr Jovan Cvijić” i Šarlot Hornets / OŠ “2. oktobar” (rezultat 10:48), a potom i ekipe Vašington Vizards / OŠ “Žarko Zrenjanin i “Orlando Medžik / OŠ “Dositej Obradović“ (20:8). Slobodna je bila ekipa Atlanta Houks / OŠ “Petar Petrović Njegoš“, ali su se i njeni članovi pridružili ostalim i prisustvovali ovoj promociji. Bilo je među devojčicama i dečacima koji će učestvovati u ovom takmičenju i onih koji treniraju košarku, u svojoj školi ili nekom zrenjaninskom klubu, ali je cilj Junior NBA lige, pre svega, da deca uz druženje zavole košarku i sport uopšte, i steknu naviku bavljenja sportom. Dodatni motiv može im biti što će se nadmetati po uzoru na NBA ligu, u dresovima svojih idola, loptom i uz obeležja te lige. Samo u Zrenjaninu, košarku će na taj način igrati oko sedamdeset devojčica i dečaka.
 
 
 
 
 
Prigodnim rečima, prisutnima su se obratili i Junior NBA ligu u našem gradu promovisali Bojan Popović, komesar muških takmičenja Košarkaškog saveza Srbije, Biljana Manić, direktorka OŠ “Dositej Obradović” i Dejan Dimitrijević, predsednik Okružnog košarkaškog saveza Zrenjanin, pod čijim se okriljem organizuje takmičenje u Zrenjaninu.
 
 
 
 
Utakmice će se u zrenjaninskoj grupi Junior NBA lige igrati svake nedelje, po jedno kolo, odnosno po dve utakmice. Podsećamo, ovo košarkaško takmičenje organizuje se širom planete, a u preko 20 zemalja Evrope. U prethodne četiri sezone u našoj zemlji je učešće uzelo oko 2.000 dečaka i devojčica iz preko 50 osnovnih škola. U ovoj sezoni, po prvi put su se klubovima iz Beograda, Novog Sada i Niša pridružili i Zrenjaninci i Kragujevčani. Ukupno će tako nastupiti čak 60 škola - 30 beogradskih, po deset novosadskih i niških, po pet osnovnih škola iz Zrenjanina i Kragujevca, podeljenih u dve lige – Crvenu i Plavu.
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6558/jr_nba_dositej_0.jpg