Radovi na deonici državnog puta - zatvoren saobraćaj pored industrijske zone “Jugoistok”, radovi i na kružnoj raskrsnici na obilaznici

Javno preduzeće “Putevi Srbije” saopštilo je da su nastavljeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 13, na deonici Zrenjanin – Ečka, i to na deonici pored industrijske zone “Jugoistok”. 
 
Od juče popodne saobraćaj je obustavljen od kružnog toka na ulazu u Zrenjanin iz pravca Ečke, do priključka za preduzeće “Alpin”. Alternativni putni pravac je kroz industrijsku zonu “Jugoistok”. Takođe, onemogućen je i ulaz na državni put iz smera Pančevačke ulice. 
 
 
 
 
Kako najavljuju izvođači, preduzeće “Štrabag”, planirano trajanje radova je 39 dana, a radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 
 
U okviru istog projekta rehabilitacije državnog puta I B reda broj 13, u toku su i radovi u zoni Žitnog trga, gde se saobraćaj odvija usporeno, a onemogućen je pristup vozilima iz Ulice Đurđa Smederevca i kretanje kroz Žitni trg.
 
 
 
 
Vidljive su i konture i prilazne saobraćajnice kružnoj raskrsnici u Prvomajskoj ulici, koja se gradi na delu obilaznice kroz gradnulički atar. U odnosu na dosadašnji pravac, vozila koja se budu iz Prvomajske ulice uključivala na buduću obilaznicu, činiće to skretanjem levo ka kružnom toku, a vozila koja budu dolazila s atarskog puta iz pravca poteza “Marjanov brod”, na kružnu raskrsnicu uključivaće se skretanjem u desno.  
 
 
 
 
Na toj trasi u toku su radovi na postavljanju ivičnjaka na kružnoj raskrsnici i prilaznim saobraćajnicama i pripremi podloge za asfaltiranje, a dovršeni delovi puta praktično su spojeni. Radove izvodi preduzeće “Vojvodinaput - Bačkaput” iz Novog Sada, čiji su radnici i mehanizacija angažovani od strane investitora, JP “Putevi Srbije”.  
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6569/OBILAZNICA_RADOVI_0.jpg