Letnji turnir u malom fudbalu ponovo na Bagljašu okuplja ljubitelje tog sporta - start na Vidovdan, 28. juna

Tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu, koji se duže od dve decenije održava na otvorenom terenu OŠ “Petar Petrović Njegoš” u naselju Bagljaš, startuje na Vidovdan, 28. juna. Datum finala još nije poznat i zavisiće od broja prijavljenih ekipa i rasporeda utakmica - najavili su danas organizatori i pozvali sve zainteresovane ekipe da se prijave, a publiku da u što većem broju prisustvuje mečevima. 
 
 
 
Tim povodom, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Fudbalskog saveza grada Saša Santovac i potpredsednici FS grada Zrenjanina Darko Tošić i Branislav Pandurov. Organizator turnira je Fudbalski savez grada, uz podršku Grada Zrenjanina. Saša Santovac podseća da je ovaj turnir uvek privlačio mnogo ekipa i publiku i da su na njemu nastupali i pojedini reprezentativni igrači i članovi velikih klubova.
- Pozivam sve da ovo leto provedemo uz mali fudbal na Bagljašu. Dobra organizacija, nagradni fond identičan onom na Zimskom turniru, atraktivnost igranja pred velikim brojem gledalaca koji uživaju u svakom potezu, sve su to razlozi zbog kojih se na ovaj turnir prijavljuju ne samo ekipe iz Zrenjanina i sa teritorije srednjeg Banata, već i iz drugih sredina - istakao je Santovac i naglasio da je želja organizatora da se na ovom turniru zadrže i unaprede svi dobri elementi sa Zimskog turnira.
 
 
 
 
Potpredsednik FSG Zrenjanin Darko Tošić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja duga i uspešna tradicija organizovanja Letnjeg turnira i rekao da su pripreme za ovaj turnir počele, praktično, odmah po završetku Zimskog turnira. Izneo je i podatke o kategorijama igrača za turnir, kao i o kotizacijama i nagradnom fondu.
- U kategoriji seniora (igrači rođeni 2004. godine i stariji), kategorizacija za učešće je 10.000 dinara po ekipi, a zadržavaju se i kategorije juniora i pionira. Juniori se dele u dve kategorije, uz pomeranje za po jedno godište u odnosu na Zimski turnir - u prvoj kategoriji 2005/06. godište i u drugoj 2007/08. godište, dok će pioniri biti 2009. godište i mlađi. Kotizacije su za juniorske ekipe 5.000 dinara, a pionirske 3.000 dinara - rekao je Tošić i dodao da je u konkurenciji seniora, osim pehara, nagrada za prvo mesto 300.000 dinara, za drugo 150.000 dinara i za treće 50.000 dinara.  
- Prijave za turnir otvorene su već od ovog trenutka na broj telefona 064-1464984 - objasnio je Darko Tošić
 
 
 
Branislav Pandurov je govorio o propozicijama turnira i naglasio da nema velikih razlika u odnosu na Zimski turnir.
- Vraćaju se mali, odnosno rukometni golovi 3h2 metra, igra se opet sa 5+1 igrača, trajanje utakmica je dva puta po 15 minuta i eventualno ćemo primeniti pravilo da se polufinalne i utakmice za prvo i treće mesto igraju dva puta po dvadeset minuta - rekao je Pandurov.
 
Utakmice će se igrati u večernjim terminima, s tim što će dnevni program otvarati pioniri i juniori, oko 18 časova, dok će seniori nastupati posle 20 časova, ali će tačni termini umnogome zavisiti od broja prijavljenih ekipa u pojedinim kategorijama.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6592/Press_Letnji_turnir_07-06-2022_0.jpg