Prijem za članove Internacionalne policijske asocijacije - IPA iz Crne Gore i Poljske

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i zamenik predsednika Skupštine grada Oliver Mitrović primili su danas u Gradskoj kući predstavnike Internacionalne policijske asocijacije IPA iz Crne Gore i Poljske, kao i njihove domaćine iz Zrenjanina, u okviru njihovih redovnih aktivnosti, međusobnih poseta, razmene iskustva i unapređenja saradnje. 
 
 
Gosti iz Poljske stigli su iz regiona grada Novi Sač, a iz Crne Gore iz podregiona Ulcinj. U ime domaćina, IPA regije Zrenjanin, na prijemu se zahvalio predsednik Mile Pejić. Istakao je da lokalna samouprava u Zrenjaninu uvek izlazi u susret asocijaciji, kada je u pitanju podrška organizaciji ovakvih skupova u našem gradu, najavio je za jesen mogućnost posete kolega iz Slovenije, a za asocijaciju u Zrenjaninu istakao je da spada među tri najaktivnije u Srbiji. 
 
 
 
Četvoročlanu delegaciju IPA Crna Gora - podregija Ulcinj predvodio je potpredsednik Šefkija Kurgaš, koji se zahvalio na gostoprimstvu i prilici da sa kolegama iz Zrenjanina i Poljske razmene iskustva i učvrste međusobne veze. Istakao je da jedni druge podsećaju ko su, šta su, izražena je solidarnost, a političke razlike između država iz kojih dolaze nemaju uticaja na rad asocijacije i saradnju. Svi su, kako kaže, jednaki i svi se smatraju kolegama, bez obzira na činove, starešinstvo, da li su u aktivnoj službi ili penziji. 
 
 
 
IPA je organizovana u oko 70 država sveta i jedina je međunarodna strukovna organizacija policajaca, kako aktivnih tako i penzionisanih, bez obzira na funkciju, rang, religiju, pol, nacionalnost, rasu. To je politički i poslovno potpuno nezavisna i nevezana ni za jednu drugu organizaciju ili udruženje, a otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između policajaca i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmene strukovnih iskustava. IPA je registrovana na temelju svojih ciljeva pri Savetu Evrope i UN, sa savetodavnim statusom, kao međunarodna organizacija.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6601/IPA_0.jpg