“Zdravo, svete, još uvek sam dete!”: sedmi put održan ples predškolaca na Trgu slobode, aplauzi za decu i vaspitače

Po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti, Zrenjanin je 2016. godine pokrenuo i organizovao “Ples predškolaca”, i to je bila prva manifestacija takve vrste u Srbiji. Od tada, u junu svake godine, mališani predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića okupljanjem i plesom na Trgu slobode obeležavaju završetak jednog dela detinjstva i polazak u školu.  
 
Manifestaciju nazvanu “Zdravo, svete!” zajednički organizuju Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković. Predškolcima, njihovim vaspitačima, roditeljima, bakama i dekama i svima koji su se danas okupili na centralnom gradskom trgu, obratili su se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor PU Zrenjanin Vladimir Petrović. Plesu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević
 
 
 
 
Gradonačelnik Salapura rekao je da, nakon prošlonedeljnog plesa maturanata, ponovo danas imamo prelepu sliku na Trgu slobode i ples naših predškolaca.
- Oni će na jesen poneti jednu važnu titulu - titulu “đak prvak” - i ja koristim priliku da se zahvalim Predškolskoj ustanovi, svim vaspitačima koji su doprineli da se realizuje ova manifestacija i svojim radom doprineli da se deca edukuju i pripreme za polazak u prvi razred. Grad Zrenjanin će, po prvi put, za sve đake prvake obezbediti na jesen besplatne udžbenike, naravno, nastavljamo i sa tradicionalnom akcijom dodele školskih torbi i pribora, takođe za sve prvake - poručio je gradonačelnik.  
 
 
 
 
Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović pozdravio je sve prisutne i poželeo im dobrodošlicu na ples predškolaca. Rekao je da danas iz našeg grada šaljemo sliku radosti, sreće i budućnosti i budućim prvacima poželeo zdravlja, sreće i uspeha u školovanju, uz uverenje da će svi oni postati dobri ljudi. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina zamolio je svu decu okupljenu na trgu da velikim aplauzom pozdrave svoje vaspitače i zahvale im se na svemu što su činili za njih tokom boravka u vrtićima. Poželeo im je da uživaju u raspustu, da im on protekne u druženju i radosti, i na taj način otvorio današnju manifestaciju. 
 
 
 
 
Više od 600 dece u crvenim i zelenim majicama s motivima manifestacije zaplesalo je potom na taktove pesme “Zdravo svete, još uvek sam dete”, Zrenjaninaca Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, za koje je korišćena tema iz “Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog. 
 
Manifestaciji je, kao i uvek do sada, prisustvovao i velik broj roditelja i rodbine dece, pa je Trg slobode još jednom bio ispunjen dečjim osmesima, simbolično obeležavajući početak školskog doba ove generacije naših malih sugrađana. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6587/Ples_predskolaca_2022_0.jpg