“Gradska stambena agencija” obaveštava javnost i posetioce kupališta “Peskara”: voda na kupalištu bezbedna za kupanje, sport i rekreaciju

Na osnovu dešavanja od 15. jula ove godine, a po pitanju pojave pene nepoznatog porekla i pisanja pojedinih medija da je voda na kupalištu "Peskara“ u Zrenjaninu “zagađena”, upravljač kupalištem, JP „Gradska stambena agencija“ iz Zrenjanina obaveštava sve naše sugrađane i posetioce ovog kupališta sledeće:
 
“Dana 15.07.2022.godine Zavod za javno zdravlje Zrenjanin, nakon reagovanja JP “Gradska stambena agencija“ i Odeljenja za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Zrenjanina, izvršio je vanredno uzorkovanje kvaliteta površinske vode na kupalištu  “Peskara”.
 
Dobijenim rezultatima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin i konsultacijama sa stručnim licima istog, utvrđeno je da je voda na kupalištu “Peskara” BEZBEDNA za sport i rekreaciju, kao i za kupanje.
 
S tim u vezi, sve naše sugrađane i korisnike pozivamo da posete ovo naše kupalište i uživaju u suncu i vodi”, navodi se u današnjem saopštenju JP “Gradska stambena agencija“.
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6659/Peskara_dron_062020_0.jpg