Posle 43 godine u Zrenjanin stigla evropska medalja u kajaku - gradonačelnik primio reprezentativca Nikolu Kovačevića

Nikola Kovačević, član Kajak kluba “Begej”, osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine u kajaku na mirnim vodama, u olimpijskoj disciplini kajak četverac na 500 metara sa partnerima Brankom Lagundžićem, Lukom Stojkovim i Stefanom Vrdoljakom. Takmičenje je održano na vodama savskog jezera, na Adi Ciganliji u Beogradu. 
 
Tim povodom, danas je Kovačevića ugostio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da se ne radi o običnoj medalji, već da je ovaj uspeh daleko značajniji.
“Ovo je prva medalja u kajaku sa velikih takmičenja koja je stigla u Zrenjanin posle 43 godine i potvrda da su u našem klubu stasali reprezentativci spremni da se nadmeću na svetskoj sceni. To je i rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada kluba u celini i drago nam je što Kajak klub “Begej” sledi i našu agendu “Evropskog grada sporta” i omogućuje deci da se besplatno bave sportom, a Grad Zrenjanin će ih podržavati u tome”, rekao je gradonačelnik i podsetio da je tom klubu grad nedavno ustupio gumeni čamac sa vanbrodskim motorom, koji se koristi tokom treninga i takmičenja. 
 
 
 
Na prijemu u Gradskoj kući bili su i treneri u kajak klubu Srđan i Goran Đorđević, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković
 
Nikola Kovačević postao je član nacionalne selekcije i obezbedio učešće na Svetskom prvenstvu u septembru, u Segedinu, u dve olimpijske discipline - četvorosedu i dvosedu na 500 metara. Kajakom se bavi od 2015. godine. 
“Pripremamo se maksimalno za obe discipline, pa ćemo videti koliko vredimo”, izjavio je ovaj skroman i uzoran sportista. 
 
 
 
Iz kluba najavljuju i održavanje 11. međunarodne regate, 14. avgusta i pozivaju sve zainteresovane mališane, starije od osam godina, da se uključe u besplatnu školu kajaka, koja se organizuje svake godine tokom letnjeg raspusta. Treninzi se održavaju svakodnevno, u prepodnevnom terminu, od 10 časova i večernjem, od 18.30 časova, kada se i mogu javiti u prostorije kluba, na obali Begeja ispod mosta kod Policijske uprave. Trenutno u klubu trenira oko 50 dece, poručuju iz Kajak kluba “Begej”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6662/PRIJEM_NIKOLA_KOVACEVIC_0.jpg