Generalni direktor “Telekom Srbije” Vladimir Lučić u razgovoru s gradonačelnikom: značajna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu Zrenjanina

U službenoj poseti gradu Zrenjaninu danas boravi generalni direktor kompanije “Telekom Srbija” Vladimir Lučić. Tokom posete održao je i sastanak s gradonačelnikom Zrenjanina, Simom Salapurom, kom su prisustvovali i šef službe za mrežne operacije Zrenjanin Slaviša Vlačić i rukovodilac odeljenja pristupne mreže Zrenjanin - Zona 1 Ivanko Mandić.
 
 
 
Tokom sastanka istaknuta je dobra saradnja “Telekom Srbije” sa gradom Zrenjaninom, koja se ogleda, pre svega, u brzom i efikasnom sprovođenju svih procedura za dobijanje odobrenja za izgradnju, uz ukazivanje na značaj informaciono-komunikacionih tehnologija u razvoju moderne tehnologije.
 
“Telekom Srbija” a.d. investira značajna sredstva u telekomunikacionu infrastrukturu u Zrenjaninu, tako da će u izgradnju nove optičke mreže biti uloženo preko 800 miliona dinara. Grad Zrenjanin podeljen je u tri klastera, od kojih su dva već izgrađena i radovi u trećem su u toku. Pored pokrivenosti gradske zone optičkom mrežom, već su pokrivena i dva naseljena mesta - Ečka i Elemir. Cilj je da se na ovaj način doprinese razvoju informacionog društva i dostigne prosek EU.
 
 
Sagovornici su se složili da će ovakvo ulaganje sigurno neposredno uticati na privredu, građane i društvo u celini.
- Na ovaj način uvodimo brz i pouzdan internet u sva domaćinstva, stiču se svi preduslovi za uvođenje najmodernijih usluga i savremenih rešenja, kao što su pametne kuće i E-poslovanje. Moguće je povezati sve javne ustanove, javna komunalna preduzeća, obrazovne i ustanove kulture i slično. Siguran sam da su građani i institucije grada Zrenjanina već prepoznali “Telekom Srbije” kao pouzdanog partnera, na obostrano zadovoljstvo, i u narednom periodu ćemo dosadašnju saradnju samo nadograđivati. Za “Telekom Srbije” je korisnik na prvom mestu - istakao je nakon sastanka šef službe te kompanije za mrežne operacije Zrenjanin Slaviša Vlačić.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6701/Direktor_Telekoma_Lucic_0.jpg