Na Međunarodni dan mladih gradonačelnik Simo Salapura i pomoćnik Rajko Kapelan uručili ključeve novih prostorija saradnicima Kancelarije za mlade Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i pomoćnik gradonačelnika za resor mladih Rajko Kapelan uručili su danas, kada se obeležava Međunarodni dan mladih ključeve novih prostorija u centru grada koje će koristiti mladi iz Kancelarije za mlade Zrenjanin.

 

 

Nakon čestitki povodom Dana mladih i obilaska adaptiranih i opremljenih prostorija, smeštenih u Pupinovoj ulici broj 16, razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima Kancelarije, planovima koji će biti realizovani u narednom periodu i saradnji sa Gradom Zrenjaninom. 

Obraćajući se novinarima Kapelan je izrazio zadovoljstvo što je zajedno sa gradonačelnikom i mladim volonterima Dan mladih obeležan na najlepši način i što će mladi iz Zrenjanina moći da borave u uslovima kakve i zaslužuju.
- Čast mi je i što smo imali priliku da se upoznamo sa saradnicima Kancelarije za mlade i sa volonterima koji su divni mladi ljudi, puni entuzijazma i koji su spremni da rade na omladinskoj politici u gradu Zrenjaninu - rekao je Kapelan

 

 

Naveo je i da se danas razgovoaralo o tome da će suština narednih aktivnosti biti izrada Strategije za omladinsku politiku na lokalnom nivou.
- U toku su konsultacije ministra za omladinu i sport Vanje Udovičića na temu izrade Strategije za mlade od 2023. do 2030. godine na nacionalnom nivou i kada ta Strategija bude završena mi ćemo izraditi Strategiju na lokalnom nivou. Ovim putem pozivam sve mlade ljude koji imaju kvalitetne ideje da nam se pridruže i pomognu nam svojim savetima i predlozima kako bismo napravili što bolju strategiju za razvoj omladinske politike u našem gradu - poručio je Kapelan 

 

 

Inače, Lokalna kancelarija za mlade otvorena je u prostorijama u holu Kulturnog centra još 2009. godine, a saradnik Kancelarije Marko Miškeljin kaže da su sadašnji uslovi za rad i boravak mladih aktivista neuporedivo bolji.

- Posle trianest godina selimo se iz Kulturnog centra u Pupinovu ulicu, a ono što nas očekuje jeste prvenstveno donošenje Strategije za mlade. Biće to i prilika da razgovaramo sa mladima, da revidiramo kako se ocenjuje naš rad u prethodne četiri godine, kao i da uradimo reviziju prethodnog Lokalnog akcionog plana i da uočimo u kojim segmentima možemo da poboljšamo naš rad - rekao je on.

 

 

Osvrnuvši se na novi prostor, Miškeljin je rekao da im je upravo takav prostor koji nam je nedostajao već duže vreme.
- Sada imamo sve uslove za rad, a mladi imaju uslov i da ovde uče i organizuju aktivnosti, da se bave temama koje su za njih bitne i budu još aktivniji učesnici društva. Iskoristio bih priliku da se zahvalim kompletnoj lokalnoj samoupravi, prvenstveno gradonačelniku Simi Salapuri i njegovom pomoćniku Rajku Kapelanu i svima koji su za nas imali razumevanja, a mi ćemo na najbolji način pokazati zahvalnost - poručio je Miškeljin. 

Ovogodišnji Dan mladih obeležava se pod motom - Međugeneracijska solidarnost: Stvaranje sveta za sve uzraste“

 

 

    
Inače, 12. avgust, je proglašen Međunarodnim danom mladih od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1988. godine. Od tada se širom sveta i na svim nivoima - internacionalnim, regionalnim, nacionalnim i lokalnim - ljudi širom sveta proslavljaju mlade i značaj njihove uloge u društvu. Ujedinjene nacije promovišu značaj ovog Dana širom sveta da bi ukazali na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice i takođe da naglase bitne teme za njih.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6680/KANCELARIJA_ZA_MLADE_PRIMOPREDAJA_KLJUCEVA_00.jpg