Sednica proširenog kolegijuma načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad održana u Zrenjaninu - dobra saradnja u svim segmentima

Centar Ministarstva odbrane u Zrenjaninu, Srednjobanatski okrug i Grad Zrenjanin bili su juče domaćini i organizatori sednice proširenog kolegijuma načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad. Uz rukovodioce Regionalnog centra MO, u radu skupa učestvovali su načelnici svih centara MO sa teritorije Vojvodine, a nakon prijema kod načelnika Srednjobanatskog okruga Predraga Rađenovića, dobrodošlicu im je poželeo i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura
 
 
 
 
Istakavši dobru saradnju u svim segmentima, i sa Centrom Ministarstva odbrane i sa garnizonom Vojske Srbije u Zrenjaninu, Salapura je rekao da je Grad Zrenjanin sa zadovoljstvom prihvatio da bude domaćin ovog skupa.
- Vojska i uniforma su na ovim prostorima dobro prihvaćeni, uvek pobuđuju posebno interesovanje, čast i ponos i grad je puno dobio povratkom vojske u kasarnu. Zajedno s Centrom Ministarstva odbrane rešavamo i problem novih prostorija, to je blizu realizacije, a uvek smo otvoreni za svaku vrstu saradnje - kazao je gradonačelnik i poželeo učesnicima skupa uspešan rad i prijatan boravak u našem gradu. 
 
 
 
 
U ime pripadnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad zahvalio se načelnik pukovnik Miodrag Nadlački. Istakao je da su u Zrenjanin došli oficiri s teritorije cele Vojvodine u čijoj su nadležnosti poslovi vojne, radne i materijalne obaveze i planiranja odbrane, kako u vojnom, tako i u civilnom delu. 
- Drago nam je što ste prihvatili našu inicijativu da ovaj sastanak realizujemo upravo u Gradskoj kući, a okupili smo se, između ostalog, i da bi upoznali grad Zrenjanin i njegove znamenitosti. Zadatak nam je i da, kroz prisustvo u nekom gradu, demonstriramo i jedinstvo naše države i organa vlasti, u funkcionisanju u zajedničkom interesu, interesu Republike Srbije. Sa našeg stanovišta, saradnja Grada Zrenjanina i našeg Centra uvek je bila na pozitivnom i korektnom nivou, jer smo, praktično, svi na istom zadatku - poručio je gradonačelniku Salapuri pukovnik Nadlački.    
 
Nakon sednice proširenog kolegijuma, oficiri su se upoznali sa istorijatom Gradske kuće i posetili zrenjaninske ustanove kulture, Narodno pozorište “Toša Jovanović” i Narodni muzej. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6740/KOLEGIJUM_VOJSKA_0.jpg