U okviru projekta “Vizija zdrave budućnosti” obnovljena fiskulturna sala OŠ “Dositej Obradović”

Kompanija “Sport Vision”, u okviru projekta “Vizija zdrave budućnosti“, u saradnji s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, obnovila je fiskulturnu salu u osnovnoj školi “Dositej Obradović“ u Zrenjaninu. Tim povodom, održana je svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Školske uprave za Banat, Saveza za školski sport Vojvodine i Zrenjanina, Sportskog saveza grada Zrenjanina, kompanije “Sport Vision”, kao i oni koji će salu i koristiti - učenici ove škole.  
 
 
 
 
“Sport Vision”, regionalni lider u sportskoj maloprodaji, nastavlja sa društveno odgovornim angažovanjem kroz brigu prema najmlađima. Pod pokroviteljstvom kompanije, projekat „Vizija zdrave budućnosti“ i ove godine uspešno je sproveden u delo, te je obnovljena još jedna fiskulturna sala, i to u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Zrenjaninu. Učenici ove škole od juče imaju priliku da časove fizičkog vaspitanja provode u novoj, renoviranoj i u potpunosti okrečenoj fiskulturnoj sali u kojoj je, pored novog parketa, konstruisan nov zid sa dodatnim osvetljenjem. Uređene su i svlačionice i hodnik koji iz školske zgrade vodi do sale. 
 
Ovaj projekat pokrenut je sa idejom da se omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti u osnovnim školama i mladima u razvoju obezbede kvalitetne i opremljene sale za fiskulturu, u kojoj će razviti svoje veštine i provesti najlepše školske dane. 
 
 
 
 
“Školski sport zauzima posebno mesto u našoj bogatoj i brojnoj sportskoj porodici, u jedinom gradu u Srbiji koji je poneo titulu „Evropskog grada sporta“ i član je Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta. U okviru te agende, ulagali smo i u izgradnju i obnovu sportskih objekata. Naravno, nije moguće da se sve uradi iz sredstava Grada Zrenjanina, ministarstava ili pokrajinskog budžeta i u tom slučaju važni partneri su nam društveno-odgovorne kompanije, kao što je u ovom slučaju “Sport Vision”. Ove godine bili smo domaćini i velike školske sportske manifestacije, najveće na teritoriji Vojvodine i to treći put - Sportske olimpijade školske omaldine Vojvodine. Smatramo da šampioni niču upravo u ovakvim salama, ali nam je, pre svega, važno da se one što masovnije koriste i da najmlađi steknu svest o značaju bavljenja sportom“, istakao je na svečanom otvaranju, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i pozvao i druge kompanije da slede ovaj pozitivan primer. 
 
 
 
 
Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, obraćajući se u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rekla je da je Školska uprava prvi i najbliži saradnik školama i da prepoznaje važnost ovakvih projekata i učešće u njima društveno-odgovornih kompanija. 
“Važno je ne samo da budemo na istom zadatku, već i da imamo istu misiju i viziju, a to je zdrav, bezbedan i bolji i lepši razvoj naše dece. Pozdravljam vas, dragi đaci, i želim vam da uživate u ovoj sali, da postižete što bolje rezultate”, poručila je učenicima načelnica Školske uprave.   
 
Direktorka škole Biljana Manić izjavila je da je renoviranje fiskulturne sale veliki dan za školu i njene đake. 
“Godinama sanjamo i realizujemo snove kroz koje unapređujemo uslove rada za naše učenike i nastavnike, opremajući kabinete i učionice, čineći ih udobnim i podsticajnim prostorom za sve. Danas smo dosanjali još jedan san i zahvalila bih u ime svih nas iz škole “Dositej Obradović“ kompaniji “Sport Vision“, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji su pomogli realizaciju tog sna“, dodala je Biljana Manić.
 
 
 
 
“Veoma smo ponosni na šest obnovljenih sala koje danas koristi više od 5.000 učenika u osnovnim školama u Beogradu, Šapcu, Valjevu, Kragujevcu, Vranju i od danas, u Zrenjaninu. Pomagali smo i pomažemo i dalje ugroženoj populaciji stanovništa i neprestano podržavamo i afirmišemo mlade ljude da se bave sportom, podržavamo talente i različite sportske manifestacije. Kao moderna, fleksibilna i stabilna kompanija koja je na tržištu već 20 godina, imamo odgovornost i obavezu da nastavimo da radimo i da pomažemo i dalje”, istakla je direktorka marketinga “Sport Vision grupe“, Anja Dmitrović.  
 
Društveno odgovornim akcijama, kompanija “Sport Vision“ nastaviće da motiviše i ostale korporacije, razvija osećaj zajedništva i podiže svest o važnosti ovakvih projekata i u budućnosti.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6739/RENOVIRANA_SALA_OS_DOSITEJ_OBRADOVIC_0.jpg