Održan 6. Zrenjaninski polumaraton - na četiri trke više od 900 učesnika, pobednici glavne trke Marko Ranković i Nora Trklja Boca

Šesti "Gomeks" Zrenjaninski polumaraton održan je danas, na dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, a u četiri trke učestvovalo je više od 900 trkača. Pobednici glavne, polumaratonske trke, na stazi od 21 kilometar su Marko Ranković iz Lazarevca, član ekipe RTIM, i Nora Trklja Boca, atletičarka beogradskog AK Crvena Zvezda. 
 
U okviru manifestacije održana je i dečja trka, sa više od 200 učesnika, potom najmasovnija, trka zadovoljstva, u kojoj je stazu dužine 7 kilometara istrčalo 350 prijavljenih takmičara, kao i štafetna trka 3 h 7 km, u kojoj je učestvovalo 15 ekipa, odnosno 45 takmičara. Deca su trčala glavnom zrenjaninskom ulicom, do Trga slobode i Gradske kuće, dok je trasa polumaratona išla već poznatim ulicama kroz centar Zrenjanina, sve do naselja "4. jul" i "Dositej Obradović".
 
 
 
 
Trku je otvorila generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, koja je svim učesnicima poželela uspešan nastup, a onima koji su došli u Zrenjanin iz drugih sredina poželela dobrodošlicu u grad velikog i širokog sportskog srca, u Evropski grad sporta 2021. godine.
- Dobrodošli u grad evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona. Pripala mi je danas čast, a pre svega zadovoljstvo, da vas pozdravim u ime Grada Zrenjanina, u ime gradonačelnika i u svoje lično ime. Želim vam puno sreće i ličnih rekorda, i da iz našeg grada ponesete lepe utiske, iz grada iz kog šaljemo lepu sliku, sliku sporta i masovnosti, koju smo uspeli danas svi zajedno da ostvarimo - poručila je svim učesnicima 6. Zrenjaninskog polumaratona Vukosava Đapić Atanacković
 
 
 
 
 
Polumaratonsku trku završilo je 187 učesnika i učesnica. Pobednik Ranković istrčao je stazu u vremenu 1:14:31, drugoplasirani je bio Miloš Đurđević (1:16:59), a treće mesto zauzeo je Milivoje Jovović (1:20:50). Pobednica u ženskoj konkurenciji stazu od 21 kilometra prešla je u vremenu 1:24:19, drugoplasirana je bila Aleksandra Kostadinović (1:28:55), a treća Jovana Šubatlija (1:32:12). Među zrenjaninskim trkačima, najuspešniji su bili Luka Čanji, koji je zauzeo šesto mesto u muškoj konkurenciji i Dragana Tabački, devetoplasirana među damama u generalnom plasmanu. 
 
 
 
 
 
Na stazi se i ovog puta našao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je uspešno završio trku zadovoljstva, a stazu dužine 7 kilometara prešao je u društvu članova ekipe sastavljene od predstavnika Gradske uprave, Sportskog saveza grada Zrenjanina, Javne ustanove “Sportski objekti” i Saveza za školski sport. 
 
Vredi pomenuti i nastup najstarijeg učesnika danas, Vlade Stevanovića iz Beograda, koji je u martu napunio 88 godina i prošao kroz cilj u trci zadovoljstva, a na Zrenjaninskom polumaratonu učestvovao je i prethodnih godina.  
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6744/POLUMARATON_2022_0.jpg