Jubilarni, deseti Zimski turnir u malom fudbalu, startuje 24. decembra, prijavljivanje od danas do 23. decembra

Jubilarni Zimski turnir u malom fudbalu, deseti po redu, počinje 24. decembra, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, u četiri takmičarske kategorije i uz bogat nagradni fond, a organizatori očekuju i rekordan broj ekipa, s obzirom da se ovogodišnji turnir, praktično, nadovezuje na najveće planetarno fudbalsko takmičenje, svetsko prvenstvo u Kataru. 
 
Turnir su danas najavili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović i članovi Organizacionog odbora Darko Tošić i Branislav Pandurov. Prošle godine je turnir po prvi put organizovan pod okriljem gradskog fudbalskog saveza, kada su učestvovale 32 seniorske ekipe, a zamenik gradonačelnika ističe da Grad Zrenjanin i ovog puta, kao i do sada, pomaže organizaciju turnira, u finansijskom delu i kroz ustupanje na korišćenje “Kristalne dvorane”, zajedno s Javnom ustanovom “Sportski objekti”.
- Radi se o jednom od najvažnijih turnira u gradu, posebno kada je u pitanju fudbal i takmičenje u nekom zimskom periodu, tako da koristim priliku da pozovem sve zainteresovane ekipe da se prijave za učešće na ovom turniru - istakao je Santovac. 
 
 
 
Predsednik FS grada Zrenjanina Velibor Mladenović rekao je da fudbal, zbog Svetskog prvenstva, trenutno mnoge zaokuplja i da će se organizatori turnira potruditi da animiraju što više fudbalera koji bi na njemu učestvovali.
- Ovo je period kada se skraćuje zimska pauza, kako bi ekipe bile spremne za prolećni deo sezone, a iskoristićemo i školske raspuste, da i đaci, osnovci i srednjoškolci, mogu to vreme da iskoriste na fudbalski način i budu deo ove naše priče - kazao je Mladenović. 
 
 
 
Darko Tošić predočio je tehničke detalje u vezi sa turnirom, istakavši da je početak zakazan za 24. decembar, a planirani završetak je 15. januar naredne godine. Prijave su otvorene do 23. decembra, kada će biti i izvlačenje parova u “Kristalnoj dvorani”, najverovatnije u 18 časova, kao i prošle godine. 
- Aktuelne takmičarske kategorije su ove godine pioniri, 2009. godište i mlađi, prva kategorija juniora - 2007. i 2008. godište, druga kategorija juniora - 2005. i 2006. godište, i seniori, igrači rođeni 2004. godine i stariji. Nagradni fond iznosi 300 hiljada dinara za prvo mesto, 150.000 za drugo mesto i 50.000 dinara za treće mesto. Biće tu i nagrada za najbolje pojedince, pehari, medalje, određeni poklon vaučeri, a u toku finalnog dana obezbedićemo i poklone za publiku - rekao je Tošić, uz očekivanja da će biti oboren rekord u broju prijavljenih ekipa, ali i u poseti, u prijatnom ambijentu “Kristalne dvorane”. 
 
Prijave za 10. Zimski turnir u malom fudbalu moguće su već od ovog trenutka, kontakt-telefon je 065-447-4511.      
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6824/Zimski_2022_manja_0.jpg