Na Novosadskom sajmu turizma Gradu Zrenjaninu dodeljen sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ za manifestaciju "Dani piva"

Svečano uručenje sertifikata korisnicima oznake „Najbolje iz Vojvodine” upriličeno je danas na paviljonu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u Hali „Master“ Novosadskog sajma, u okviru 53. Međunarodnog sajma turizma. 

 


Svečanosti su prisustvovali  predstavnici Pokrajinske vlade, lokalnih samouprava, Priredne komore Vojvodine, Turističke organizacije Vojvodine, lokalnih turističkih organizacija, predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i prošlogodišnji nosioci oznake.

 


U 2022. godini, oznaku kvaliteta proizvoda, usluga i za manifestacije poneo je 21 korisnik, među kojima je i Grad Zrenjanin za manifestaciju „Dani piva“, a sertifikat je gradonačelniku Simi Salapuri uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, zajedno sa Nadom Matić, proslavljenom paraolimpijkom.

 


Komisija, čiji su članovi predstavnici Turističke organizacije Vojvodine i ,,DOO Jugoinspekt – Novi Sad“, donela je  odluku  za nosioce znaka u 2022. godini, koje, prema njihovom stručnom sudu, krasi kvalitet, profesionalnost i predanost sopstvenom poslovanju, uz kreativnost i inovativnost u pristupu poslovanju. Komisija je, takođe, nakon sprovedene kontrole, utvrdila da su i prošlogodišnji nosioci znaka u potpunosti opravdali kvalitet za koji su i poneli ovo prestižno priznanje i oznaku.

 

 

Pokrajinski sekretar Ivanišević je tom prilikom naglasio da je ovo priznanje zapravo simbol kvaliteta, te da bi svako od nas trebalo da se ponosi onim što imamo, kvalitetom naših proizvoda, hrane, vina, usluge, te šarolikošću manifestacija i događaja koji obogaćuju privrednu i turističku ponudu Vojvodine.
- Ideja čitavog projekta jeste razvijanje ekonomskog patriotizma, da prestanemo da pričamo da nemamo dobra vina, da nemamo dobre sireve i ostalo. Mi danas proizvodimo vrhunska vina, vrhunske sireve, Vojvodina ima vrhunsku gastronomsku ponudu i izuzetnu ponudu manifestacija. Upravo ideja jeste da kroz ‘Najbolje iz Vojvodine’ i turiste koji dolaze na teritoriju AP Vojvodine, kojih je sada preko pola miliona, što je bolji rezultat nego u referentnoj 2019. godini, usmerimo na ono što jeste najbolje iz Vojvodine. Oni koji od danas nose ovu oznaku jesu najbolje iz Vojvodine, kao i prošlogodišnji nosioci oznake -  rekao je Ivanišević.

 


Posebno je naglasio da oznaku ,,Najbolje iz Vojvodine“ krasi činjenica da sertifikovane kuće potpuno nezavisno ocenjuju pristigle prijave, a ove godine je ukupno 21 prijava prošla rigoroznu proveru kvaliteta, te da će se svake godine vršiti kontrola ispunjenosti uslova za oznaku, te da bi trebalo da je svaki proizvod proizveden na teritoriji Pokrajine.
Priznanja je sa pokrajinskim sekretarom Ivanišević pored Nade Matić uručivala i mlada Andrea Vilagoš, prvakinja sveta u bacanju koplja za uzrast do 20 godina, za koje je Sekretar Ivanišević rekao da su one najbolje iz Vojvodine..

 

 

Čast da se obrati u ime svih ovogodišnjih dobitnika oznake „Najbolje iz vojvodine“ pripala je gradonačelniku Simi Salapuri koji je zahvalivši se pokrajinskoj Vladi, Pokrajinskom sekretarijata za privredu i turizam, Turističkoj organizaciji Vojvodine i "Jugoinspektu" i svima koji su doprineli da zrenjaninski "Dani piva" i ostali nagrađeni dobiju ovo prestižno priznanje.

 


- Verujem da ste čuli i znate nešto o našim „Danima piva“, a ono na šta ćemo obratiti posebnu pažnju sledeće godine jeste da zvaničan podatak i procenat o tome koliko se poveća turistička ponuda u našem gradu, kao i broj noćenja u vreme trajanja ove manifestacije, povećamo i nadamo se da će ova oznaka „Najbolje iz Vojvodine“ doprineti tome. Ta oznaka i svi njeni dobitnici pokazuje koliko ima kreativnih ljudi, kreativnih manifestacija i onih koji su preduzimljivi i koji na svaki način pokušavaju da poboljšaju svoju turističku ponudu i promovišu svoje proizvode, svoje jedinice lokalne samouprave, ali i region Vojvodine – rekao je gradonačelnik Salapura i zahvalio još jednom u ime svih nagrađenih.
- Na nama je da dokažemo da smo ovaj znak zaslužili i da sledeće godine uradimo resertifikat, ali i da nam ovo bude polazna osnova za ono što možemo da preporučimo potencijalnim konzumentima turističke i gastronomske ponude, kao i svih ostalih ponuda – rekao je gradonačelnik Salapura.
Budući da, kako je rekao, dolazi iz Evropskog grada sporta, Salapura je posebno uputio pozdrave Nadi Matić i Anrei Vilagoš rekavši da njihovi rezultati mogu biti inspiracija mnogima, u različitim oblastima života.        

 

 

U kategoriji manifestacija sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ poneli su i Novosadski sajama, kaoi i Turistička organizacija Grada Kikinda za manifestaciju "Dani ludaje", Nacionalna komora za modu Srbije ponela je oznaku za manifestaciju "Serbia Fashion Week", Turistička organizacija Šid za manifestaciju "Sremska kulenijada", a Udruženje građana Fortuns za Mekst konferenciju.

U kategoriji proizvoda, oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ poneli su „Univereksport“ Novi Sad, za organsko, hladno presovano jestivo biljno ulje semena suncokreta organa, „Green house food“ Novi Sad za namaz od leblebije – humus, Društvo za proizvodnju rakije Destilerija „Hubert 1924“ iz Banatskog Velikog Sela za rakije od dunje i kajsije, preduzetnice Sanja Kuzmanović iz Čeneja za povrće iz organskog uzgoja i Zorica Radišić iz „Mlekare farmer“ iz Čuruga za Ambasador – punomasni plutvrdi sir i rolovani sir sa dodacima, zatim „PanićAgro17“ iz Tovariševa za proizvode od lešnika, potom Novosadska „ChocolateraJ“ za ručno pravljene čokoladne praline, "Štrand d.o.o." za Angus burger i  Mlekara "Carpe diem"“ iz Krušedol Sela za proizvode od kozijeg mleka.

 


U kategoriji usluga, oznaku su poneli Turistička organizacija opštine Inđija  za tematski turistički kompleks „Keltsko selo“ i „Elitte Palić“ za restoran „Mala gostiona“
U kategoriji stari zanati, oznaku su poneli Udruženje žena „Staparska ruža“ za Staparski ćilim i Udruženje „Etno mreža“- Ogranak Pančevo, za Koloniju veza i zlatoveza čiji je cilj očuvanje kulturnog nasleđa. U ovoj kategoriji, oznaka je otišla u Berkasovo u Krznariju – proizvodnju proizvoda od krzna za šubare i prsluke od jagnjećeg krzna i u Novi Sad u „ Radionicu Petrović 021“ za poslužavnike, kutije za hleb, kutije za nakit i suvenire, podmetače i drvene plate.

 

 

Gradonačelnik Salapura posetio je i štand Turističke organizacije i razgovarao sa direktorkom Sanjom Petrović i zaposlenima koji su predstavili turističku ponudu našeg grada i okoline. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6812/NAJBOLJE_IZ_VOJVODINE_2022_0000.jpg