Pomoć države uzgajivačima mlečnih krava: javni poziv za podnošenje prijava za isporuku do 15 hiljada tona merkantilnog kukuruza

Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije od 13.10.2022. godine, Republička direkcija za robne rezerve će izvršiti bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza, u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava. 
 
Javni poziv za podnošenje prijava za ovu vrstu pomoći, s načinom podnošenja zahteva i dokumentacijom, objavljen je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede - link: http://www.minpolj.gov.rs/javni-pozivi/javni-pozivi-u-2022-godini/
 
Za uzgajivače mlečnih krava sa teritorije Grada Zrenjanina i opština srednjeg Banata (Sečanj, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej), prijava se podnosi Poljoprivrednoj stručnoj službi u Zrenjaninu.
 
Bespovratna isporuka merkantilnog kukuruza se odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, a mlečna krava jeste svako žensko grlo goveda starije od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva. 
 
Uzgajivač mlečnih krava koji može ostvariti pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza je: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji: 
(1) je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu; 
(2) je upisan u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi ima od 1 do 50 mlečnih krava, u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; 
(3) nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu; 
(4) je ostvario pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuju uslovi, način i obrazac zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6813/Grad_00.jpg