Najavljena tradicionalna manifestacija Novogodišnja čarolija – Grad otvorenog srca i program na glavnom gradskom trgu povodom novogodišnjih praznika

U organizaciji grada Zrenjanina, Turističke organizacije grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Kancelarije za mlade na Trgu slobode u Zrenjaninu održaće se tradicionalna manifestacija “Novogodišnja čarolija - Grad otvorenog srca”, prigodan program povodom novogodišnjih praznika.
 
To je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući na kojoj su govorili Sanja Petrović direktorka Turističke organizacije, Vlada Đurić pomoćnik direktora-rukovodilac programske službe Kulturnog centra, Nikoleta Vidaković zadužena za dečiji program i Marko Miškeljin iz Kancelarije za mlade, a prisustvovao je i Rajko Kapelan pomoćnik gradonačelnika zadužen za resor mladih.

 

 

Kako je rečeno, centralni gradski trg - Trg slobode, pretvoren je u Božićno selo, sa kapijama, kućicama, jelkama, klupama sa imelom i mestima prilagođenim za fotografisanje. Na trgu je od 15. decembra organizovana prodajna izložba proizvoda domaće radinosti, kao i svakodnevna prodaja toplih napitaka i brze hrane, poput langoša, čaja, kuvanog vina i tople čokolade sa prigodnom muzikom sa razglasa. Na trgu će biti postavljeno pet gorionika (donacija kompanije PerSu) sa drvenim panjevima za sedenje. 

Proslava počinje u petak, 30. decembra, u 18 časova, kao Novogodišnja uvertira biće održan dečiji Novogodišnji vašar i sportsko - plesni izazov.
Od 20 časova počinje program za mlade u organizaciji Kancelarije za mlade, kada će se na centralnoj bini na Trgu slobode od 20.30 časova smenjivati nastupi DJ i plesnih grupa:  BUSH MAD SQUAD (Rege, Denshol, Afrobit - dva DJ, Jamajka/NS), TITO GARIMENDIA (Regeton, Salsa, Latino - DJ + plesna grupa, Kuba/BG), LOCKED (Hip - Hop, Rnb - DJ AS FM, NS ), SALMANOVIĆ (Hip - Hop, Afrobets - Nigerija/ZR), OGNJEN (Hip - Hop, Rnb - ZR)i KENDI (Hip - Hop- BG), „Mlada beba" iz Subotice i drugi. 

Proslava se nastavlja 31. decembra tačno u podne, kada počinje Novogodišnji program “Grad otvorenog srca”, a nastupaju Gradski dečiji hor, Inkluzivni hor 9. Maj, Hor Vila i Crvenkapa, Hor Sanjalice, KUD Moja Sosa, COTK Đerđef, KUD Pionir, GPK "Free dance", Centar za igru Zrenjanin, Petrovgradske mažoretkinje, Muzički studio Eutarpa", Babyroud studio i CEKOM - Centar za kreativno odrastanje mladih. 
Program će biti upotpunjen izložbom kućnih ljubimaca od 10 časova, a mališani na trgu biće počašćeni paketićima i slatkišima koje će im podeliti Deda Mraz (pokrovitelj PERSU).

 

 

Grad Zrenjanin je raspisao konkurs “Nacrtaj Novogodišnju čestitku grada Zrenjanina” – takmičenje za decu predškolskog uzrasta i decu školskog uzrasta do 10 godina za izbor najlepše čestitke. Proglašenje pobednika zakazano je za 31. decembar.

 U večernjim satima, tačnije od 22.30 časova, počinje koncert domaćih grupa: "Francuska sobarica", "Uroš i nejaki", "Jimi Hendrix tribute band Elecrtic Universe".
Tačno u ponoć sve koji se odluče da Novu 2023. godinu dočekaju na otvorenom očekuje spektakularan vatromet!


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6846/KZN_NG_PROGRAM_2022_00.jpg