Raspisan konkurs za dodelu stipendija zrenjaninskim učenicima i studentima za školsku 2022/23 godinu, prijave do 10. februara

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima sa teritorije grada Zrenjanina za ovu školsku godinu. 
 
Visina mesečne stipendije koja se dodeljuje ove godine značajno je povećana u odnosu na dosadašnji iznos, pa tako za srednjoškolce iznosi 8.100 dinara (prošle godine 5.400), a za studente 13.000 dinara (do sada 8.400) i usklađena je sa stipendijom na republičkom nivou. Isplaćuje se u deset mesečnih rata.
 
Pravo na stipendije imaju srednjoškolci i studenti koji pohađaju škole i visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, a čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta.
 
Detaljni uslovi i kriterijumi koje treba da ispunjavaju učenici i studenti da bi ostvarili pravo na stipendiju navedeni su u tekstu konkursa. Obaveštenje o konkursu, kao i prateća dokumentacija koju je potrebno pripremiti, objavljeni su na sajtu Grada Zrenjanina, stranici “Konkursi i oglasi”
 
Konkurs za dodelu stipendija otvoren je do 10. februara 2023. godine.
  
Dodatne informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave Zrenjanina, kancelarija broj 10, ili putem telefona 023 315-0183.
 
Podsećamo, Grad Zrenjanin je prethodne školske godine dodelio rekordan broj stipendija - 283. Stipendirano je 134 učenica i učenika i 149 studentkinja i studenata, i za tu namenu opredeljeno je iz gradskog budžeta skoro 20 miliona dinara. Gradonačelnik Simo Salapura tom prilikom istakao je da stipendije predstavljaju samo jedan od vidova podrške koje grad daje đacima i studentima, te da se iz budžeta izdvajaju sredstva i za đačke torbe i pribor prvacima, za stručno usavršavanje studenata, autobuski prevoz, a od ove školske godine  svi učenici koji su pošli u prvi razred dobili su i besplatne udžbenike. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6872/Grad_0.jpg