Čanak podržao zahtev za puštanje iz pritvora Gorana Kneževića

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak potpisao je u subotu u Zrenjaninu, u prostorijama Odbora za istinu o Goranu Kneževiću, zahtev da se uhapšenom gradonačelniku Zrenjanina ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode.

 


"Sve se više pitam kome je stalo da se jedna ugledna sredina kao što je Zrenjanin stavlja pod policijsku lupu i da se u njoj počinju i završavaju istrage, a ne odu tamo gde je ključ korupcije i kriminala ove zemlje, a to je Beograd. Sve je više onih koji su spremni da zažmure na jedno oko, pa onda i na oba, da zatvore i oči i uši prema nepravdi koja se čini ovom gradu, a time i celoj Vojvodini." –  rekao je Čanak.

 

 


Lider LSV-a, čija je stranka članica vladajuće koalicije, najavio je da će na sledećoj sednici Vlade Srbije zatražiti objašnjenje o svemu što se dogodilo u Zrenjaninu. Prema njegovim rečima, takvo postupanje u Zrenjaninu "služi samo tome da se onemogući jedva postignut početak razvoja Zrenjanina kao jednog od najvažnijih gradova u Srbiji".
"Mislim da je to nedopustivo i mi ćemo se tome najoštrije suprotstaviti. Pravosudni organi neka rade svoj posao, ali neka ga rade, ne da služe samo isključivo za nekakve podzemne obračune, a ja ovu hajku protiv Gorana Kneževića i ne vidim drugačije, nego kao neki tip obračuna za koji čak ne znamo ni odakle ide", istakao je Čanak nakon potpisivanja zahteva da se gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću ukine pritvor.