Generalni konzul Hrvatske Ljerka Alajbeg posetila Zrenjanin

 U Zrenjaninu je u sredu, u večernjim časovima, boravila gospođa Ljerka Alajbeg,  Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici. Neposredan povod za ovu posetu bio je otvaranje manifestacije "Dani savremenog hrvatskog filma" u Kulturnom centru Zrenjanina, a gošća je iskoristila priliku i za zvaničan susret s predsednikom Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandrom Martonom. Prijemu je prisustvovala i konzul Republike Hrvatske Mirela Lucić.
 Sama činjenica da joj je ovo drugi ovogodišnji boravak u Zrenjaninu (početkom godine sastala se s gradonačelnikom Goranom Kneževićem), govori da je gospođu Alajbeg zainteresovalo sve što naš grad čini na polju privlačenja investicija i promociji razvojnih potencijala, što je istakla i pred predstavnicima medija. 

 


 - Ono što smo u razgovoru zaključili, i predsednik Skupštine Zrenjanina i ja, jeste da Vojvodina čini vrata Evrope za Srbiju, i mislim da će gradovi kao što je Zrenjanin, s poslovnom klimom koja ovde vlada, sigurno pozitivno uticati i na druge gradove u Vojvodini i u Srbiji da prevaziđu taj "strah" od otvaranja jednih prema drugima, bilo da su susedi prema istoku, zapadu, severu ili jugu. Jedino zajedno, kao regija, sa potpuno otvorenim vezama, od privrednih do kulturnih, moći ćemo napredovati ka toj Evropi – istakla je Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg.