Knežević danas u Specijalnom sudu

Advokat gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića Vićentije Darijević potvrdio je novinarima ispred Posebnog odeljenja okružnog suda u Beogradu da će njegov klijent danas biti saslušan. Očekuje se da će Knežević pred istražnim sudijom odbaciti optužbe, kao što je to učinio i tokom saslušanja u zrenjaninskoj policiji. S druge strane, saoptuženi za učešće u malverzacijama s građevinskim zemljištem u Zrenjaninu Nikola Halas priznao je da je primio mito, navodi današnja štampa.

Kako navodi list "Blic", Halas je priznao da je uzeo 10.000 evra od investitora Bojana Selimovića, koji je pod zakup dobio parcelu na kojoj je nelegalno izgrađena benzinska pumpa OMV. "Blic" navodi da je deo tog novca pronađen u kući Halasa, inače načelnika Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Zrenjanin.

Policija tereti Kneževića i još desetak lica da je organizovao grupu koja je zloupotrebama službenog položaja, falsifikovanjem isprava i primanjem i davanjem mita oštetila budžet Zrenjanina i pribavila za sebe 3,5 miliona evra.Sve aktivnosti u okviru lokalne samouprave Grada Zrenjanina odvijaju se uobičajeno, kao i rad s građanima, a ingerencije gradonačelnika Kneževića preuzeo je njegov zamenik Goran Kaurić.