Održan osmi Sajam zapošljavanja

U holu Kulturnog centra Zrenjanina juče je održan osmi Sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Zrenjanin, na kom je 18 poslodavaca ponudilo 260 radnih mesta. Opšta je ocena da je ovakav vid traženja posla najpopularniji među nezaposlenima, jer omogućava direktan razgovor s poslodavcem i pruža obostrano korisne informacije. Ovome u prilog ide činjenica da je na prethodnih sedam sajmova više od 1.300 Zrenjaninaca došlo do posla, a samo na prethodnom sajmu oko 550. Interesovanje je bilo veliko i juče, s obzirom da u Zrenjaninu na posao čeka oko 12 hiljada ljudi. 
 
 
Otvaranju sajma prisustvovali su načelnik u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Rade Vasiljević, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i direktor zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Viorika Blažin. Pozdravljajući učesnike Sajma, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić rekao je da su proteklih dana potpisana tri nova ugovora sa investitorima, koji će doneti i nova radna mesta, dok je načelnik Vasiljević istakao da ovakav sajam predstavlja jednu od mera politike aktivnog zapošljavanja koju Nacionalna služba za zapošljavanje pokušava da implementira. 
 
 
U jučerašnjoj ponudi poslodavaca bilo je mesta za komercijaliste, trgovce, mesare, mehaničare, električare, zastupnike osiguranja, a primera, radi, samo preduzeće "SMB Komerc" tražilo je 50 šivača, s namerom da ih primi i više, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih.