Otvoren put Mužlja - Lukino Selo

Predsednik Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je danas put Mužlja – Lukino Selo, u koji je iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uloženo 86 miliona dinara. Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za finansije mr Jovica Đukić, direktor Fonda za kapitalna ulaganja Momčilo Milović, savetnik predsednika Izvršnog veća dr Gabor Lodi, zamenik i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i Predrag Stankov, kao i predstavnici izvođača radova na trasi puta – zrenjaninski "Vojvodinaput" i GIK "Banat".
Otvarajući ovu saobraćajnicu, predsednik IV AP Vojvodine Bojan Pajtić je rekao da će ovim putem rastojanje između Mužlje i Lukinog Sela, odnosno Belog Blata biti skraćeno za više od deset kilometara.

 


- Radi se o projektu značajnom i za poljoprivredu i za privredu ovog kraja i on je jedan od 900 projekata Fonda za kapitalna ulaganja koji su finalizovani ili su u toku realizacije. U celoj Vojvodini radi se na infrastrukturi, ulaže se u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Sredstva namenjena realizaciji projekata na teritoriji Grada Zrenjanina iznose 1,57 milijardi dinara i svakako da će grad sa prigradskim naseljima u narednom periodu imati priliku da se razvija onako kako zaslužuje, dakle, vrlo dinamično – rekao je Bojan Pajtić.

 
Put Mužlja – Lukino Selo dužine je 3,2 kilometra i širine 6,5 metara, a ova, dugo godina priželjkivana investicija, osim što će poboljšati putnu mrežu na teritoriji Grada, najviše će značiti meštanima i povrtarima iz Belog Blata, Lukinog sela i Ečke, kojima će biti bliži i grad i gradska pijaca. Zrenjaninci će takođe dobiti kraću i bržu vezu sa ribnjakom Ečka i Carskom barom, što će doprineti i poboljšanju turističke ponude. Ukupna vrednost investicije je 144 miliona dinara, a finansijska sredstva se obezbeđuju iz Fonda za kapitalna ulganja AP Vojvodine i budžetskih sredstava Grada Zrenjanina.

 

        

 

Nakon otvaranja puta Mužlja – Lukino Selo, Pajtić je obišao i gradilište hale sportova na Karađorđevom trgu, čija se izgradnja, takođe, većim delom finansira sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja APV. Pajtić je ovom prilikom istakao da se radi o jednom od najvećih sportskih objekata na teritoriji Vojvodine i naglasio da su neosporne zasluge gradonačelnika Gorana Kneževića i Demokratske stranke na investicionom zamahu u Zrenjaninu.
- Donedavno smo imali informaciju da dvadeset godina u Zrenjaninu nije bilo ni jednog građevinskog krana, niti jedne investicije, i mi, dakle, imamo obavezu da zadržimo sadašnji nivo investicija i od Zrenjanina da pravimo grad budućnosti. I u izgradnju hale sportova smo do sada uložili 204 miliona dinara, ulagaćemo i dalje, i učinićemo sve što je u našoj moći, zajedno s lokalnom samoupravom, da ova hala do maja naredne godine zasija u punom sjaju – istakao je Pajtić.