Zrenjanincima pohvale od Svetske banke

Rukovodilac Službe za investicije Grada Zrenjanina Zoran Kovački i sekretar Skupštine Grada Ivana Jager učestvovali su, kao predstavnici Grada Zrenjanina, na regionalnoj konferenciji o reformi poslovnog okruženja u Jugoistočnoj Evropi, održanoj u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici, od 19-21. oktobra.
 
 
Konferenciju su organizovali Međunarodna finansijska korporacija IFC, deo Svetske banke, i ministarstvo za ekonomski razvoj Crne Gore, a tokom konferencije je ocenjeno da su osnovne pretpostavke za unapređenje poslovnog okruženja u regionu eliminisanje biznis barijera, jačanje pravne sigurnosti investitora, edukacija kadra i investiranje u infrastrukturu i reforme. 
Najznačajniji zaključak za Grad Zrenjanin jeste da Svetska Banka podržava sve što su u proteklom periodu uradili predstavnici lokalne samouprave u Zrenjaninu, na čelu s  gradonačelnikom Goranom Kneževićem, na poboljšanju uslova poslovanja u Zrenjaninu i privlačenju investicija.
 
Predstavnici Svetske banke potvrdili su ovom prilikom da ova organizacija čvrsto, svojom ekspertizom i kredibilitetom, stoji u potpunosti iza činjenice da je, posle temeljnog i sveobuhvatnog višemesečnog rada, Zrenjanin proglašen za vodeći grad u Srbiji i drugi u Jugoistočnoj Evropi po povoljnim uslovima poslovanja.
 
 
Kao predstavnici najuspešnijeg grada u Srbiji, priliku da se obrate skupu u Podgorici dobili su i Zoran Kovački i Ivana Jager. Kovački je prezentovao temu "Kako privući investicije? - Zrenjaninski primer", dok je Ivana Jager održala prezentaciju na temu "Regulatorna reforma i njen uticaj na poboljšanje uslova poslovanja".