Službi Hitne pomoći predato novo vozilo

Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Zrenjaninu u voznom parku od danas ima novo medicinsko vozilo – reanimobil, čije je ključeve direktoru Doma zdravlja dr Borislavu Đorđeviću  simbolično uručio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić.  Predaji vozila prisustvovao je i načelnik Službe dr Branislav Momirski. Ovo vozilo nabavljeno je budžetskim sredstvima Grada Zrenjanina i njegova nabavka bila je neophodna, s obzirom da vozni park hitne pomoći nije obnavljan sedam godina. 
- Nadam se da će ovo vozilo raditi što manje, ali bitno je da ga Služba poseduje i da može adekvatno da reaguje u hitnim slučajevima. Mi ćemo se, kao grad, truditi da ubuduće što više pomognemo funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite, s obzirom da je Dom zdravlja od ove godine pod ingerencijom lokalne samouprave. Problemi su prisutni, mi smo tu da ih rešavamo, i to će započeti već tokom 2009. godine – istakao je Goran Kaurić. 
 
      
 
Dr Borislav Đorđević rekao je da je postojala realna opasnost od blokade rada Službe hitne pomoći, jer je vozni park zastareo, a ova ustanova nije mogla sama da ga obnovi. 
- Problemi prisutni u našem radu uglavnom su finansijske prirode, jer smo ustanova koja ne ostvaruje prihode i oslonjeni smo na budžetska sredstva. Simbolično rečeno, požar je velik, a danas smo ugasili jednu manju vatru. Raduje saznanje da je Grad Zrenjanin shvatio značaj rada ove Službe i nadamo se da je ovo tek početak sveobuhvatne akcije na obnovi voznog parka – rekao je Dr Borislav Đorđević i dodao da u Službi hitne pomoći radi 11 specijalista, dobro obučen medicinski i nemedicinski kadar, i da Služba poseduje kvalitetnu opremu, a da za nesmetan rad nedostaju samo vozila.