David Dimkić pušten iz pritvora

Načelnik Odeljenja za poslove privrede, finansija i računovodstva opštine Zrenjanin, sada Odeljenja za poslove finansija i računovodstva Grada Zrenjanina David Dimkić, koji je uahpšen 28. oktobra prošle godine, pušten je juče iz pritvora i danas se pojavio na radnom mestu, ali s namerom odlaska na godišnji odmor. Dimkić je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i prekoračio službena ovlašćenja, time što je, po nalogu gradonačelnika Gorana Kneževića, sa žiro-računa gradske uprave isplaćivao višemilionske iznose za ugovore koji nisu izvršeni, i navodno, omogućio pribavljanje imovinske koristi Kneževiću. 
 
Iz pritvora su, uoči Nove godine, pušteni bivši načelnik opštinskog Odeljenja za poslove urbanizma, stambene i komunalne poslove i zaštitu životne sredine Nikola Halas i bivši direktor Turističke organizacije opštine Zrenjanin Milan Milošev, koji su uhapšeni 1. oktobra 2008. godine. Tada su uhapšeni i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i bivši predsednik Privremenog organa Opštine Zrenjanin Bratislav Tomić, kojima je pritvor produžen do 1. marta.
 
Komentarišući jučerašnje puštanje na slobodu Davida Dimkića, njegov advokat Vićentije Darijević istakao je da je to pozitivan znak i za preostale osumnjičene. Darijević je podsetio da se Dimkić, tokom iznošenja odbrane, izjašnjavao da nije kriv.