Na slobodi i Bratislav Tomić

Dan nakon puštanja iz pritvora načelnika Odeljenja za poslove privrede, finansija i računovodstva opštine Zrenjanin Davida Dimkića, juče je iz pritvora pušten i Bratislav Tomić, nekadašnji predsednik Privremenog organa Opštine Zrenjanin i predsednik gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu. 
 
Tomić je uhapšen 1. oktobra, kada i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, pod sumnjom da je kao "predsednik tenderske komisije SO Zrenjanin  zloupotrebljavao službeni položaj", mada on nije bio predsednik takve komisije, što je isticao i u svojim iskazima pred Specijalnim tužiocem. 
 
Komentarišući i ovo puštanje iz pritvora jednog od svojih branjenika, advokat Vićentije Darijević rekao je da je "ovakva reakcija suda dokaz njegovih tvrdnji da tokom istrage sud nije dokazao da su okrivljeni počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret". 
 
Na pitanje hoće li uskoro iz pritvora biti pušten i gradonačelnik Zrenjanina, Darijević je, kako prenosi agencija BETA, rekao da bi bilo kakav odgovor na to bio neozbiljan. 
"Kada bih rekao da je to moguće, bilo bi krajnje neozbiljno i s obzirom na dosadašnji pritisak suda, ne bih se usudio da dam bilo kakav odgovor, ali mogu da kažem da smo mi u ovom trenutku veliki optimisti", dodao je on.