Promocija Novosadskog sajma za 2009. godinu

U Gradskoj kući u Zrenjaninu juče je održana promocija 76. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, kao i ostalih manifestacija koje Novosadski sajam priprema za ovu godinu. Promocija je organizovana u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i strateškim partnerima Novosadskog sajma – Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i kompanijom "Dunav osiguranje", generalnim sponzorom 76. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Interesovanje su između ostalih, pokazali predstavnici zemljoradničkih zadruga, Udruženja preduzetnika, Gradske uprave Zrenjanina, Regionalne privredne komore Zrenjanin, a u ime domaćina prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Predrag Stankov.
 
 
O strategiji razvoja Novosadskog sajma i o detaljima u vezi sa održavanjem Poljoprivrednog sajma, govorio je izvršni direktor za sajamsku delatnost mr Bojan Gajić. On je za ovu godinu najavio održavanje 20 sajamskih priredbi, u 12 termina, i potpunu afirmaciju Kongresnog centra "Master", koji će biti domaćin velikog broja stručnih i naučnih skupova, prezentacija, promocija, press konferencija. Najavljujući 76. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će se održati od 9. do 16. maja, Gajić je istakao da se radi o najznačajnijem poljoprivrednom sajmu u jugoistočnoj Evropi, sa više od 2.000 izlagača, 15 nacionalnih izložbi i oko 600.000 posetilaca. Sajam će okupiti oko 30% učesnika iz inostranstva, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa proizvodima iz 60 zemalja sveta.
 
Promociji je prisustvovao i šef grupe za programiranje ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Stefanović, koji je predstavio nove uredbe tog ministarstva, između ostalih - podršku ruralnom razvoju u 2009. godini, podršku investicijama u poljoprivredi,  kao i osnivanju udruženja poljoprivrednih proizvođača.
 
Aktivnosti uoči i tokom Sajma Kompanije "Dunav osiguranje" - generalnog sponzora 76. međunarodnog poljoprivrednog sajma - predstavio je direktor glavne filijale u Zrenjaninu Branko Vujović.