Osuda incidenta u kafe-klubu "Klupče"

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton osudio je incident koji se dogodio u petak uveče u zrenjaninskom kafe-klubu "Klupče", kada je grupa skinhedsa upala u ovaj klub, i uz fašističke pozdrave i pevanje neprimerenih "navijačkih" pesama, počela da uništava inventar i šikanira prisutne. 
 
 
- Napadi na "Klupče" ponavljaju se već dve godine i imena napadača poznata su policiji. Suština i ovog incidenta bila je napad na gej-populaciju, u smislu da takve osobe ne treba da imaju pravo na život. Jednog prisutnog momka oborili su pritom na pod, šutirali nogama, gađali pepeljarama, dok su jednu devojku udarili u glavu i naneli joj teže povrede. Sve to je trajalo trideset-četrdeset sekundi, nakon čega se grupa razbežala u različitim pravcima, što govori o njihovom planiranju čitavog incidenta  - kaže vlasnica kluba Danijela Jelisavac i dodaje da je, za razliku od ranijih incidenata, policija ovoga puta pravovremeno intervenisala i dobro odradila svoj posao. 
 
- Svedoci događaja, dakle, prisutni građani i građanke Zrenjanina u čijem je interesu da do ovakvih nemilih događaja ne dolazi, po prvi put sada su prihvatili da daju izjave. Iskreno se nadam da je to napredak u odnosu na dosadašnje slične slučajeve i da je dalje sve na policiji i sudskim organima – ističe Danijela Jelisavac. 
 
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine, koji je danas i posetio "Klupče", rekao je da ovakvi i slični incidenti ugrožavaju dugu evropsku tradiciju grada Zrenjanina kao tolerantne sredine. 
- Niko nema pravo, ako je neistomišljenik po bilo kom pitanju, da reaguje na ovakav način. Ono što mi, kao lokalna samouprava, možemo da uradimo, jeste da osudimo incident, i pozovemo nadležne organe da preduzmu sve neophodne mere, a dobro je i što je javnost već jasno osudila incident. Jedino adekvatno sankcionisanje i stroge kazne mogu sprečiti ponavljanje sličnih incidenata. Mislim da prema licima koje iskazuju svoje "manire" na način suprotan civilizacijskim normama i tekovinama ne treba imati milosti – rekao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, prilikom današnje posete kafe-klubu "Klupče" u Zrenjaninu.