Preminuli Miroljub Gećin i Miroslav Pušić

U Zrenjaninu je, u 78. godini, preminuo Miroljub Gećin, predsednik Skupštine opštine Zrenjanin u periodu 1979-1983. godine. 
 
 
Miroljub Gećin bio je čelni čovek opštine u vreme kada je Zrenjanin doživljavao buran privredni i komunalni razvoj i imao najveći broj stanovnika u svojoj istoriji. Osim izgradnje brojnih privrednih objekata (uključujući i novu livnicu "Radijator" i Fabriku sintetičkog kaučuka u Elemiru), u pomenutom periodu izgrađeno je u naseljima "Bagljaš" i "4. jul" nekoliko hiljada stanova, pokriveni plivački bazen, novi magistralni put Zrenjanin-Novi Sad, počeo je s radom Radio Zrenjanin…
 
Miroljub Gećin biće sahranjen danas u 14 časova, na Gradnuličkom groblju u Zrenjaninu. 
 
 
 
Penzionisani novinar Radio-televizije Vojvodine (RTV) Miroslav Pušić preminuo je iznenada u Zrenjaninu, u 65. godini. Pušić je novinarsku karijeru započeo krajem šezdesetih godina u listu "Zrenjanin" kao honorarni saradnik, a potom i urednik u "zlatno doba" tog regionalnog lista koji je u to vreme imao tiraž 30.000 primeraka.
 
 
Iz Zrenjanina je bio i dopisnik "Večernjih novosti" i Televizije Beograd. Uređivao je i nekoliko fabričkih listova. Sredinom sedamdesetih počinje je da radi u Televiziji Novi Sad. Gledaocima i kolegama je ostao u sećanju kao urednik emisije "Kroz Vojvodinu" koju je dugo godina uspešno uređivao. Po odlasku u penziju, nastavio je da radi kao urednik na zrenjaninskoj KTV televiziji.
 
Bio je član Upravnog odbora Društva novinara Vojvodine i potpredsednik Udruženja novinara Srbije.
 
Miroslav Pušić biće sahranjen danas u 14 časova, na Tomaševačkom groblju u Zrenjaninu.