Završena prva faza obnove zgrade NP "Toša Jovanović"

Narodno pozorište "Toša Jovanović" juče je posetio Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, s ciljem da se upozna s aktivnostima na obnovi pozorišne zgrade, čija se prva faza upravo okončava.
 
- Posle niza godina konačno smo započeli obimne aktivnosti koje imaju za cilj da glumcima, osoblju i publici Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" omoguće veći komfor u radu i veće uživanje u predstavama. Zrenjaninsko pozorište je najstarije u zemlji, a činjenica je da u njega već dugo nije adekvatno ulagano. Tehnički deo je izvanredno sređen, radovi su završeni i moram da pohvalim kompletan menadžment, koji polako vraća pozorištu stari sjaj, uprkos minimalnim finansijskim sredstvima – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i najavio nastavak radova, odnosno adaptaciju pozorišne sale. 
 
 
Direktor  NP "Toša Jovanović" Goran Ibrajter rekao je da je cilj da se radovi započeti prošle godine dovedu do kraja i da se sve pomoćne prostorije osposobe za predstojeći Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji u Zrenjaninu počinje 20. aprila. 
 
- Zrenjanin se već prepoznaje kao festivalski grad, kad su u pitanju vojvođanska pozorišta, i ono što važi jeste da smo uvek bili dobri domaćini u pozorišnom smislu, a sada smo na putu da obezbedimo i druge neophodne uslove za naše goste. Sigurno je da renoviran prostor pozorišta neće biti koristan samo tokom festivala, već i kasnije. Ono što nam predstoji jeste, svakako, ozbiljnija rekonstrukcija pozorišne sale, kulturnog blaga Srbije, izgrađenog još 1839. godine – rekao je Goran Ibrajter.
 
Nakon obilaska renoviranih pomoćnih prostorija, zamenik gradonačelnika Goran Kaurić prisustvovao je premijernom izvođenju predstave "Kako se pravi milka", po tekstu Franca Ksavera Kreca i u režiji Žanka Tomića. Predstavu je NP "Toša Jovanović" izvelo u koprodukciji s beogradskim BITEF teatrom.