"Banka hrane – puno srce"

Udruženje građana "Vojvođanska inicijativa" u subotu, 16. maja, ispred ulaza u centralnu gradsku pijacu, promovisala je humanitarnu akciju "Banka hrane - puno srce", kao nastavak aktivnosti u okviru projekta "Osmeh za stare". Osobama starijim od sedamdeset godina, koje primaju socijalnu pomoć ili su čak i bez nje, već mesecima se uručuju paketi za higijenu, pružaju usluge krojača, frizera i kućnog majstora. Pošto je iskazana velika potreba za namirnicama, u narednom periodu će im biti uručivani i paketi s hranom, što je suština akcije "Banka hrane - puno srce". Akcija podrazumeva da se građani, koji žele i mogu da pomognu, solidarišu s onima kojima je pomoć najpotrebnija. 
 
 
Volonteri "Vojvođanske inicijative" u subotu su, na četiri gradske lokacije, a u narednom periodu to će činiti u terminu od 10-16 časova u Ulici kralja Aleksandra Karađorđevića 17/5, prikupljali donacije građana u vidu praškastih, tečnih, konzerviranih i suvih proizvoda, mesnih prerađevina trajnog karaktera i konditorskih proizvoda. Akciju je podržao i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, donacijom od nekoliko konzerviranih proizvoda. On je ovom prilikom rekao da je ovakav vid humanitarnih aktivnosti uobičajen u mnogim državama na Zapadu, a da zainteresovanost građana za učešće u akciji svedoči o potrebi da ona bude organizovana i u našem gradu.
 
 
- Lokalna samouprava mora da pozdravi ovakve gestove, jer, nažalost, jedan deo najsiromašnijeg sloja društva nije u stanju sam da se snalazi ni za osnovne životne potrebe. Ovim, ustvari, pokazujemo da smo humano društvo, jer je to preduslov za svaki drugi vid prosperiteta – istakao je Aleksandar Marton.