Konferencija o informacionim tehnologijama

Na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu danas se održava konferencija na temu "Informacione tehnologije i razvoj tehničkog i informatičkog obrazovanja". Konferenciji prisustvuje više od 200 učesnika i gostiju, stručnjaka iz ove oblasti i studenata TF "Mihajlo Pupin", a organizovana je uz podršku Grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za nauku – Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Tehničkog fakulteta u Čačku, Regionalnog društva za tehničko obrazovanje i Društva pedagoga tehničke kulture Srbije.
 
      
 
Po rečima dekana TF "Mihajlo Pupin", prof. dr Momčila Bjelice, cilj konferencije jeste, prvenstveno, okupljanje ljudi čija je struka vezana za informacione tehnologije, kao i onih koji su u posrednoj ili neposrednoj vezi sa nastavom tehničkog i informatičkog obrazovanja.
- Na konferenciji se očekuje analiza naučnih dostignuća na polju informaciono komunikacionih tehnologija kao i analiza stanja nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja u svetu i kod nas i utvrđivanje teorijskih i praktičnih smernica daljeg razvoja nastave tehničkog i informatičkog obrazovanja – rekao je Bjelica. 
 
 
Skupu su se obratili  dr Rade Ćirić, zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj, prof.  dr Momčilo Bjelica i profesori Tehničkog fakulteta u Čačku prof. dr Jeroslav Živanić i  prof. dr Dragan Golubović, a Konferenciju je otvorio predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton. On je istakao da je nedavno dobijanje akredacije značajno za dalji razvoj ove visokoškolske ustanove koja pretenduje da bude jezgro budućeg "Banatskog univerziteta".
- Lokalna samouprava u Zrenjaninu tokom poslednjih nekoliko godina radila je na unapređenju informacionih tehnologija, u čemu je imala značajnu pomoć stručnjaka fakulteta "Mihajlo Pupin". Mi želimo da u ovoj oblasti dostignemo još viši nivo, i upravo iz tog razloga veoma je značajno što se ovakav skup održava upravo u našem gradu – istakao je predsednik zrenjaninske Skupštine. 
 
 
Tematska područja rada današnje konferencije su: Informaciono komunikacione tehnologije; Teorijska i metodološka pitanja savremene pedagogije; Kurikulum savremene nastave tehnike i informatike; Metodička pitanja realizacije nastave tehnike i informatike; Celoživotno učenje i profesionalno usavršavanje nastavnika; E- učenje; Upravljanje u obrazovanju i Razvoj i uticaj informatičkih tehnologija na nastavu, a za prezentovanje je prihvaćeno 47 stručnih radova.