Skupština usvojila izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

U petak, 15. maja, održana je 11. sednica Skupštine grada Zrenjanina, sa dnevnim redom koji je obuhvatio 69 tačaka. U sazivu sa 63 tačke, dnevni red dopunjen je sa još šest tačaka, na predlog Boška Kojčića, predsednika skupštinske Komisije za personalna pitanja. Skupštinska većina odbila je nekoliko predloga za dopunu dnevnog reda, koje su podneli odbornici Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije. Odbornik DSS Borislav Nikić saopštio je da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik, pa je, u skladu s tom izjavom, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton rekao da će Skupština postupati po Ustavu i zakonu i da odbornička grupa DSS-Nova Srbija prestaje da postoji jer nema više 4 člana.  
 
Prvih deset tačaka dnevnog reda odnosilo se na određena urbanistička rešenja i donošenje odluka o izmenama i dopunama urbanističkih planova, pa su odbornici većinom glasova usvojili predlog Odluke o promeni pravca državnog puta I reda (magistralni put M-7) kroz Zrenjanin, predlog Odluke o izmenama Odluke o određivanju stajališta za linijski prevoz putnika u gradu i opštini Zrenjanin, predlog Zaključka o usvajanju Informacije o primeni Generalnog plana Zrenjanina 2006.-2026. godine, predlog Odluke o pristupanju izradi izmena i dopuna Generalnog plana Zrenjanina 2006-2026, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi Prostornog plana opštine Zrenjanin, predlog Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije Koridora lokalnog puta Zrenjanin - Lukino Selo, predlog Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije radnog kompleksa AD "Dijamant" u Zrenjaninu, predlog Odluke o prestanku važenja dela Odluke o Detaljnom urbanističkom planu "Obilaznica-Severni polukrug" u Zrenjaninu, predlog Odluke o prestanku važenja Odluke o urbanističkom projektu Sportsko rekreacionog centra "Karađorđev trg" u Zrenjaninu i predlog Odluke o prestanku važenja Odluke o Detaljnom urbanističkom planu R.O. Robno transportnog centra "Pristanište" u osnivanju Zrenjanin i Rešenja o usvajanju Urbanističkog projekta RTC "Pristanište" D.P. "Putevi" u Zrenjaninu. 
 
U nastavku sednice razmatrani su izveštaji o radu javnih preduzeća, ustanova kulture i drugih ustanova koje se finansiraju budžetskim sredstvima Grada Zrenjanina. Iako su svi izveštaji usvojeni većinom glasova,  predstavnici opozicije, a pre svih Srpske radikalne stranke, najviše primedbi imali su na rad javnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Pijace i parkinzi", turističke organizacije i DP "Grejanje", kako na cene usluga ovih preduzeća, tako i na organizaciju rada u njima. Na primedbe su odgovarali direktori Milorad Bjelogrlić ("Vodovod i kanalizacija"), Đorđe Radu ("Pijace i parkinzi") i Ilija Svilar (DP "Grejanje"). Najmanje diskusije bilo je oko izveštaja o radu ustanova kulture, pa je tako, na primer, i od strane opozicije pohvaljen rad Saveza amaterskih kulturno-umetničkih društava (SAKUD). 
 
Određeni broj tačaka ticao se kadrovskih rešenja, odnosno razrešenja i izbora pojedinih članova skupštinskih komisija i saveta, upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i školskih odbora, a izabran je i novi predsednik Saveta za odbranu i bezbednost Grada Zrenjanina. S obzirom da, po funkciji, to mesto pripada gradonačelniku, umesto Gorana Kneževića izabran je dr Mileta Mihajlov.