Grad hoće da pomogne mladim zrenjaninskim bendovima

Na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Kaurića, u sredu, 3. juna 2009. god. održan je sastanak sa zrenajninskim rok bendovima. Tema razgovora je bila organizacija zrenjaninske gitarijade, odnosno festivala na kojem bi se predstvaila rok scena u našem gradu. 
Po prvi put su od strane grada zrenajninski rokeri pozvani na razgovor i razmenu ideja.

 


 

 

Sastanku je pored Gorana Kaurića, zamenika gradonačelnika, Gorana Đorđevića, člana gradskog veća zaduženog za mlade, Darka Trajlova, koordinatora kancelarije za mlade i Vladimria Đurića, programskog direkotra Kulturnog centra Zrenajnina, prisustvovao i veliki broj predstavnika mladih i nekolicina starijih muzičara, koji su pozdravili ovu ideju i zahvalili se na pozivu zamenika gradonačelnika i njegovom interesovanju za ovu problematiku.
Zrenjanin je potvrdio da je rok grad, imamo mnogo bendova, ali su oni dosta neorganizovani i susreću se sa brojnim problemima. Inicirali smo prvi sastanak kako bi se dogovorili oko daljih aktivnosti, jer nam je želja da im pomognemo – izjavio je Kaurić, pri tom najavljujući da će uskoro biti formirano Radno telo sastavljeno od predstavnika grupa, koje će se baviti pitanjem lokalne muizičke scene.  

 


Kaurić je naglasio da je ideja gradske vlasti da se ponovo organizuje rok festival i time obnovi tradicija nekadašnje „gitarijade“. Po njegovim rečima, grad mora da obezbedi mladim muzičarima kvalitetniji prostor za svirke, s obzirom da su do sada bili zapostavljeni.