Državni rekord i evropsko srebro za Španovićevu

Skokom od 6,71 metara, što je novi državni rekord u skoku u dalj, reprezentativka Srbije, Zrenjaninka Ivana Španović, u petak je osvojila srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope u atletici u Novom Sadu. 
 
Španovićeva je za 4 centimetra nadmašila dosadašnji rekord Srbije, koji je držala Tamara Malešev. Reprezentativka Srbije obezbedila je srebrno odličje skokom u trećoj seriji, nakon što je u prvoj preskočila 6,64 metra. U preostala dva skoka Ivana Španović je postigla rezultate od 6,56 i 6,55 metara. Ruska takmičarka Darja Klišina osvojila je zlato sa 6,80 metara, što je i novi rekord šampionata, dok je bronza pripala Poljakinji Ani Jagaičak novim ličnim rekordom od 6,29 metara.
 
 
 
Brojnim čestitkama upućenim Španovićevoj povodom ovog uspeha pridužila se i ona upućena od strane predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandra Martona. U telegramu upućenom našoj rekorderki, Aleksandar Marton ističe da je Španovićeva svojim nastupom još jednom dokazala kvalitet u "kraljici sportova" i vanserijski talenat.
"U ime Skupštine grada Zrenjanina i svoje lično ime, upućujem ti najsrdačnije čestitke povodom još jednog velikog sportskog uspeha, osvojene srebrne medalje u Novom Sadu i oborenog državnog rekorda. Zrenjanince je još jednom obradovao uspeh njihove sugrađanke. Želimo ti puno uspeha i u svim narednim takmičenjima" – poručio je evropskoj juniorskoj vicešampionki u skoku u dalj predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton.