Gradski predstavnici posetili fabriku Still

Fabriku za proizvodnju obuće « Still », koja zapošljava osobe sa invaliditetom, koja je osnovana 1964. godine, posetili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku Branislav Martinov.
Oni su najavili da će uskoro za radnike Stila biti obezbeđene mesečne karte za autobuski prevoz.
Kaurić je naglasio da se ne sme dozvoliti da «Still»  bude prepušten sebi i tržištu, zbog čega su zrenjaninskim javnim preduzećima upućeni dopisi da ubuduće maksimalno poštuju Zakon o javnim nabavkama.

 


"Neprihvatljivo je da naša javna preduzeća proizvode Stila nabavljaju preko posrednika", ukazao je on.
Prema rečima vršioca dužnosti direktora Stila Branka Mijatovića, u fabrici je trenutno zaposleno 125 radnika, od čega su 82 osobe sa invaliditetom, među kojima je 67 lica sa mentalnim hendikepom.
"Osnovna delatnost našeg preduzeća je profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje lica sa invaliditetom, a bavimo se proizvodnjom obuće", istakao je Mijatović.
Izrazio je nadu da će novi Zakon o javnim nabavkama, kojim se takvim preduzećima omogućava direktan pregovor sa kupcem, na neki način dati šansu i Stilu, a osim toga nade se polažu i u Zakon o invalidskim preduzećima.