Ministar Rasim Ljajić posetio Zrenjanin

Ministar za rad I socijalnu politiku Rasim Ljajić , je u sredu 12.08.2009.godine posetio Zrenjanin. Ministar je u Gradskoj kući u razgovoru sa gradonačelnikom dr Miletom Mihajlovim , upoznat sa situacijom u gradu Zrenjaninu. Nakon toga su gradonačelnik Mihajlov I Ministar Ljajić obišli Zrenjaninsku fabriku lekova “Jugoremedija”.

 


Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, je istakao da je fabrika specifična, s jedne strane kao primer neuspešne privatizacije, a sa druge primer kako se inicijativom radnika, sindikata i malih akcionara firma ponovo može staviti na noge i doći u poziciju da bude vrlo primamljiva za potencijalne kupce. Nadam se da će kompanija, mali akcionari i poslovodstvo uspeti da nađu adekvatnog strateškog partnera koji neće kupovati atraktivno građevinsko zemljište već će dalje investrirati u proizvodnju.

 


Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov je istakao da lokalna samouprava daje podršku fabrici lekova i da je uveren da će ovoga puta biti obavljena njena uspešna privatizacija, značajna za otvaranje novih radnih mesta, ali i za razvoj grada.