Novi investitor u gradu

Predstavnik italijanske firme „ITS Balkan“ Stanko Maksimović i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Branislav Knežević, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina dr Milete Mihajlova, potpisali su danas ugovor o davanju gradskog građevinskog zemljišta u zakup, u Industrijskoj zoni „Jugoistok“. Inostrani investitor zakupio je građevinsko zemljište na toj lokaciji na period od 99 godina i već za mesec do mesec i po dana, čim bude prikupljena sva potrebna dokumentacija, trebalo bi da započne gradnju proizvodne hale. Očekuje se da radovi budu završeni do aprila ili maja iduće godine.

 


- Naša firma postoji već 20 godina i bavi se izradom čeličnih konstrukcija. U Italiji je zaposleno oko 250 radnika, a pre nekoliko godina otvorili smo i pogon u Rumuniji. Namera nam je da u Zrenjaninu napravimo halu površine 2.000 kvadratnih metara i u početku zaposlimo dvadeset radnika – napomenuo je Maksimović i precizirao da je investicija u gradu na Begeju vredna približno milion evra.
Ovo predstavlja prvu fazu u investiciji, dok druga podrazumeva izgradnju još jedne proizvodne hale i zapošljavanje još tridesetak radnika. Obrazlažući zbog čega su se Italijani odlučili za Zrenjanin, Maksimović je istakao da ovaj grad ima dobar geografski položaj, stručnu radnu snagu i izuzetno povoljne uslove za zakup gradskog građevinskog zemljišta.

 


Direktor Direkcije Branislav Knežević je kazao da će do kraja godine Industrijska zona „Jugoistok“ biti u potpunosti infrastrukturno opremljena i dodao da je na tom mestu do sada ostalo još oko 50 odsto slobodnog prostora. Postoji i mogućnost proširenja zone, ali se o tome u ovom trenutku ne razmišlja, sve dok ne bude popunjen preostali deo Industrijske zone.
- Imamo kontakte i sa novim investitorima i o tome će biti reči u bliskoj budućnosti. Ne gledamo da li su firme velike ili male, nama su svi investitori isti, zato što je bitno da zapošljavaju našu radnu snagu – poručio je Knežević, dok je gradonačelnik Mihajlov, komentarišući potpisivanje ugovora sa „ITS Balkan“, konstatovao da je posle dužeg vremena u Zrenjaninu prisutan jedan novi investitor.