Održana redovna konferencija za medije

Na redovnoj konferenciji za medije, održanoj 19.08.2009.godine u Gradskoj kući, istaknuto je da će nova školska godina za učenike medicinske škole početi 1. septembra u novoj školskoj zgradi.
Gradonačelnik Mihajlov je istakao da je u izgradnju i opremanje zgrade Srednje medicinske škole, u proteklih šest godina, uloženo je 220 miliona dinara. Gradonačelnik je saopštio da su u toku završni radovi i da će isporuka opreme za 34 učionice početi naredne sedmice. Nova školska zgrada nalazi se na uglu Novosadske ulice i ulice Milana Stanivukovića, i u blizini je Opšte bolnice, gde će učenici obavljati praktičnu nastavu.

 


Gradonačelnik Zrenjanina je juče u Zrenjaninu potpisao ugovor sa izvođačima građevinskih radova oko izgradnje dnevnog boravka „Alternativa“. Smeštaj za 26  dece I mladih sa posebnim potrebama biće rešen u narednom periodu-istakao je gradonačelnik. Reč je o kući koja će biti građena u narednih mesec i po dana, a smeštena je u naselju Berbersko. Vrednost investicije je blizu šest miliona dinara, a objekat se gradi na osnovu ugovora o sprovođenju projekta zaključenog između Ministarstva rada i socijalne zaštite i grada Zrenjanina, u okviru programa podrške razvoju socijalne zaštite. Korisnici kuće će biti deca i mladi rođeni između 1991. i 2005. Reč je o osobama sa višestrukim smetnjama koje ne koriste nijedan postojeći vid socijalne zaštite. Sredstva za dnevni boravak obezbedilo je Ministarstvo rada i socijalne politike, Odeljenje za međunarodni razvoj Velike Britanije, Ministarstvo spoljašnjih poslova Norveške i grad Zrenjanin. Rok završetka građevinskih radova je 40 dana od početka posla, a izvođači su firme Slovan progres i DOO Elektromontaža.
Gradska uprava Zrenjanina je i ove godine obezbedila  đačke torbe i školski pribor za sve prvake sa teritorije grada Zrenjanina, saopštio je juče gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov. Kako je istakao Mihajlov, torbe i školski pribor dobiće 1.204 učenika 27 osnovnih škola.