Pajtić obišao INOCOOP i "Dane piva"

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić obišao je juče Sajam inovacija, kooperacije  i preduzetništva „INOCOOP 2009" u Zrenjaninu.
 
Ove godine održava se 10. po redu, jubilarni "INOCOOP 2009". Organizatori su Regionalna privredna komora Zrenjanin i Opšte udruženje preduzetnika Zrenjanin,  u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Zrenjanin. Sajam se održava u hali "Medison" u Zrenjaninu od 27. do 29. avgusta, u sklopu internacionalne turističko-kulturne manifestacije "Dani piva".
 

Na sajmu učestvuje velikog broja preduzetnika, preduzeća, banaka, fondova i investitora iz zemlje i inostranstva. Po rečima organizatora, sajam je prilika je da investitori, proizvodjači opreme i drugih dobara iskoriste velike mogućnosti i prednosti koje pružaju slobodna i industrijske zone Zrenjanina i opština Srednjebanatskog regiona. Ponuda i tražnja roba, opreme, usluga, turizam, poslovni susreti, seminari, okrugli stolovi i ostali sadržaji Sajma šansa su za biznis.
 
  

Nakon obilaska sajma, predsednik Pajtić posetio je tradicionalnu zabavno-turističku  manifestaciju „Dani piva".
 
 
- Zrenjanin je jedna od najdinamičnijih sredina, ne samo u Vojvodini, nego i u celoj Srbiji i teško je naći grad u kome se odvijaju dve tako važne manifestacije koje imaju nacionalni, čak i međunaroni značaj, a to se danas dešava u Zrenjaninu. S jedne strane to je Sajam inovacija i preduzetništva, a s druge strane to su "Dani piva".  Sajam je okupio više od 200 izlagača i predstavlja menifestaciju koja na jednom mestu koncentriše i znanje i preduzetništvo i sve ono što privreda nudi.
 
 
Na štandovima regionalnih privrednih komora nalaze se i izlagači koji zbog svojih finansijskih mogućnosti ne bi mogli sami da predstave svoje proizvode i usluge. "Dani piva" su, opet, manifestacija koju zajedno sa Gradom Zrenjaninom finansira Izvršno veće i ona je od prvorazrednog  turističkog i privrednog značaja. "Dane piva" poseti 300 hiljada ljudi u deset dana i na taj način ona doprinosi razvoju turizma, a istovremeno i  snaženju privrednih kapaciteta, ne samo Zrenjanina, nego i šire - izjavio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine dr Bojan Pajtić.